Rețete delicioase la Festivalul Pomana Porcului de la Gheorghieni
Pomana porcului a pus la cuţite peste 50 de echipe de bucătari care s-au întrecut în preparate tradiţionale pe bază de. fireşte, carne de porc. Festinul are loc cu ocazia zilelor oraşului Gheorgheni din Harghita.
Pomana porcului a pus la cuţite peste 50 de echipe de bucătari care s-au întrecut în preparate tradiţionale pe bază de. fireşte, carne de porc. Festinul are loc cu ocazia zilelor oraşului Gheorgheni din Harghita. Sute de kilograme de carne au făcut ca ceaunele să sfârâie la foc continuu pentru prepararea tocăniţei de porc, a jumărilor sau a verzei secuieşti. Concurenţă le-au făcut cârnaţii şi caltaboşii.
Cât vezi cu ochii, ceaunele şi tigăile uriaşe au sfârâit continuu. Peste 50 de echipe de bucătari şi-au declarat război la gusturi. Ingredientele principal - carnea de porc şi pasiunea pentru gătit. Reteţa - confidenţială. Fiecare cu secretul lui.
Alături de vin fiert şi pălincă, curioşii au gustat din toate preparatele tradiţionale şi s-au declarat cuceriţi pe loc de gusturi şi arome.
Festivalul Pomana Porcului se află la a zecea ediţie, iar ospăţul prilejulit de zilele municipiului Gheogheni se încheie duminică.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰