Antena Meniu Search
x

Revolte în mai multe orașe din țară, din cauza centrelor de carantină pentru coronavirus

Rudele pacientului cu numărul unu din România rămân acasă în izolare. Este concluzia luată de autorităţi, aseară, după ce iniţial cei 5 membri ai familiei trebuiau să ajungă într-un centru special de carantină. Mai multe autospeciale au venit la casa lor din Prigoria, pregătite de transport.

de Redactia Observator

la 29.02.2020, 11:04

Vezi și

Rudele pacientului cu numărul unu din România rămân acasă în izolare. Este concluzia luată de autorităţi, aseară, după ce iniţial cei 5 membri ai familiei trebuiau să ajungă într-un centru special de carantină. Mai multe autospeciale au venit la casa lor din Prigoria, pregătite de transport. S-ar fi renunţat la această decizie, deoarece oamenii nu prezintă simptome şi sunt confirmaţi negativ, iar ei şi-au dorit să aibă grijă de gospodărie. În schimb, criza provocată de coronavirus dă ton scandalurilor şi în zone nevizate, iar oamenii se revoltă când aud de un astfel de centru în mijlocul comunităţii.

La Prigoria, familia tânărului de 25 de ani era pregătită, seara trecută, să fie transferată de la domiciliu. Medicii, îmbăcaţi în costume speciale de protecţie, au intrat în casa rudelor tânărului pentru prelevarea de probe şi pentru a-i pregăti pe oameni.

În satul Dobrana, incertitudinea şi teama îşi fac simţită prezenţa în rândul localnicilor. Judeţul nu scapă însă de panică. Autorităţile au renunțat la centrul de carantină de la Săcelu, unde urma sa îi ducă pe membrii familiei tânărului, în urma revoltei localnicilor. Aceeaşi măsură s-a luat la Rânca, după ce câţiva cabanieri nu au fost de acord cu un centru de carantină în staţiune, de teamă că ar pierde turişti.

Între timp, în Bistriţa, localnicii unui sat au stârnit o adevărată revoltă, seara trecută. După ce au aflat că primarul din localitate vrea să construiască un centru de carantină din containere, lângă un cartier de blocuri sociale, oamenii au ieşit în stradă.

Scandal a fost şi în Orşova, acolo unde şapte adulţi şi un minor îl acuză pe primarul din localitate că le-ar fi publicat numele şi adresa pe reţelele de socializare, după ce aceştia s-ar fi întors din Italia.

Mai mult, oamenii susţin că li s-ar fi interzis să iasă din case pentru a-şi procura hrană. Chiar dacă nu ar fi fost niciodată testaţi pentru coronavirus.

Edilul neagă însă toate acuzaţiile şi spune că el a răspuns unei solicitări a DSP Mehedinţi. Primăria trebuia să verifice toate persoanele care s-au întors din Italia.

Acum, trei dintre cele 7 persoane adulte susţin că vor depune o plângere la Poliţie pe numele primarului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Revolte în mai multe orașe din țară, din cauza centrelor de carantină pentru coronavirus