Rezultate Bacalaureat 2018: Notele la Bac sesiunea toamnă pe edu.ro pentru candidați
Rezultate Bacalaureat 2018: Edu.ro a afişat notele la Bac 2018 sesiunea toamnă. Peste 45 de mii de candidați au fost înscriși pentru examen. În prima sesiune au fost peste 120 de mii de elevi, care au primit primele rezultate pe 4 iulie, iar cele finale pe 9 iulie.
Rezultate Bacalaureat 2018: Edu.ro a afişat notele finale la Bac 2018 sesiunea toamnă, după rezolvarea contestațiilor. Peste 45 de mii de candidați au fost înscriși pentru examen. În prima sesiune au fost peste 120 de mii de elevi, care au primit primele rezultate pe 4 iulie, iar cele finale pe 9 iulie, după contestații.
(Actualizare iulie 2019): Pentru examenul din acest an, notele pot fi consultate de candidaţi pe rezultate Bac 2019.
(Actualizare 5 septembrie): Rezultatele finale la Bac 2018 sesiunea toamnă, după rezolvarea contestațiilor, au fost afișate, miercuri, pe site-ul bacalaureat.edu.ro.
(Actualizare 1 septembrie): Candidaţii care nu au promovat examenul din această sesiune sau cei care sunt nemulţumiţi de notele primite la unele probe scrise pot depune contestaţie astăzi, între orele 12.00 - 16.00. Cererile le vor fi soluţionate în perioada 2-5 septembrie, iar rezultatele finale la Bac 2018, sesiunea toamnă, vor fi anunţate pe 6 septembrie.
(Actualizare 31 august): Rezultate Bac 2018 toamnă au fost afișate, vineri seară, pe site-ul bacalaureat.edu.ro.
Notele obținute de candidați au fost afișate, vineri, la ora 19.30, deși MInisterul Educației anunțase că rezultatele la Bac 2018 sesiunea toamnă vor fi publicate pe 1 septembrie, până în ora 12:00.
(Actualizare 31 august): Probele orale la Bacalaureat s-au încheiat vineri, cu o zi înainte de afişarea notelor. Rezultatele la Bac 2018 sesiunea de toamnă sunt publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro.
(Actualizare pentru a doua sesiune): La examenul de Bacalaureat din toamnă s-au înscris peste 45 de mii de candidați. Ei au susținut probele scrise în perioada 20 - 23 august. Probele orale sunt programate pentru 24 - 31 august. Chiar în următoarea zi, pe 1 septembrie, vor fi publicate tabelele cu rezultate Bac toamnă 2018.
(Actualizare 9): După afișarea notelor la contestații, la nivelul țării se înregistrează 132 de medii de 10. Pe 4 iulie, în urma primelor rezultate, erau 104 medii maxime.
Actualizare pentru rezultate contestații Bac 2018: Notele finale sunt publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Au fost anunțate luni, pe 9 iulie, de la ora 10.00. Pe 4 iulie au fost afișate la 10.30.
(Actualizare 8): Potrivit oficialilor din învăţământ, 44.401 contestaţii au fost depuse de candidaţi. Cele mai multe cereri de recorectare sunt pentru lucrările la proba scrisă la limba română, adică peste 18.000.
(Actualizare 7): Prezenţa la prima sesiune de Bac 2018 a fost de 90%: dintre cei 136.866 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 123.615.
La nivelul ţării, 104 medii de 10 au fost luate, cele mai multe în Bucureşti - 17. În topul promovabilităţii sunt judeţele Cluj (81,14 %), Iași (80,27 %) şi Bacău (77,26 %). Bucureştiul are o rată de promovabilitate de 72,8 %.
(Actualizare 6): Rata de promovabilitate este de 67,7%, mai mică faţă de anul 2017. 117 elevi au fost eliminaţi din examen.
(Actualizare 5): Gata, notele au fost afişate! Vizualizaţi Rezultatele la Bac 2018 pe site-ul bacalaureat.edu.ro
(Actualizare 4): Potrivit unor surse oficiale, rezultatele la Bac 2018 vor fi afişate la ora 10.30.
(Actualizare 3): Deocamdată, la majoritatea liceelor din ţară este linişte. Spre deosebire de alţi ani, foarte puţini elevi şi-au făcut apariţia pentru a aştepta afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2018 la avizier. Majoritatea vor accesa notele, foarte probabil, pe Internet.
(Actualizare 2): Pe site-ul cu rezultate la Bac 2018 au fost postate deja opțiunile de vizualizare a notelor pe județ și pe țară și de căutare după numele elevului. Următorul pas este postarea hărții interactive de unde cei 136.871 candidați vor accesa notele şi mediile la Bacalaureat.
(Actualizare 1): "Rezultate Bac 2018" şi "rezultate Bacalaureat 2018" sunt aşteptate a fi astăzi cele mai căutate trenduri de pe Google România. Site-ul Ministerului Educaţiei, de asemenea, se aşteaptă a fi cel mai accesat. Anul trecut, pe 5 iulie 2017, când s-au afişate notele, au fost aproape 2 milioane de accesări.
Rezultate Bacalaureat 2018 pe edu.ro din prima sesiune
Din experienţa anilor trecuţi, listele cu note ar putea fi afişate însă cu câteva ore înainte de ora prânzului, pentru ca elevii care vor să înainteze contestaţii să poată depune cererile începând cu ora 12.00.
Cum sunt afişate notele? Tabelele cu medii sunt disponibile nu doar online, pe edu.ro, ci şi la avizierul fiecărui liceu care a participat la examen. Elevii care nu pot accesa pe Internet notele le vor afla astfel de la unitatea de învăţământ unde au susţinut probele. În total sunt 440 de licee din ţară unde sunt afişate rezultatele la Bacalaureat 2018.
Conform Ministerului Educaţiei, afişarea mediilor este confirmată şi printr-un comunicat oficial.
Primul pas către publicarea notelor a fost făcut vineri, pe 29 iunie, la o zi după încheierea probelor scrise. Site-ul unde apar rezultatele, bacalaureat.edu.ro, a fost actualizat pentru sesiunea din acest an. Oficialii din învățământ au postat însă, într-o primă etapă, doar metodologia și calendarul examenului din 2018, plus linkurile către sesiunile precedente din anii 2004 - 2017.
Rezultate Bac 2018 pe județe și în București
În București sunt cei mai mulți candidați care primesc rezultatele la Bac 2018. Urmează județele Suceava, cu peste 5500 candidați, Iași, cu peste 5.400, Constanța, cu peste 5.200 de candidați, Dolj – peste 4500, Cluj și Timiș cu peste 4.400. Cei mai puțini candidați sunt în Covasna, aproximativ 1200. Iată notele şi mediile pe judeţe:
Rezultate Bac 2018 Bistriţa Năsăud
Rezultate Bac 2018 Caraş Severin
Notele de la prima sesiune sunt publicate de Ministerul Educației pe mai multe categorii. Pot fi accesate la nivel național, dar și pe județe, respectiv municipiul București. Candidații la Bacalaureat sunt ordonați după nume, dar și după media generală.
Dintre candidaţii înscrişi, 118.856 sunt absolvenţi de liceu din acest an, iar 18.015 provin din promoţiile anterioare.
Contestaţiile după rezultate Bac 2018
După anunţarea notelor de la probele scrise şi a mediei examenului de Bac, candidaţii care au picat sau cei care au promovat, dar sunt nemulţumiţi de rezultate, pot face contestaţii.
Cererile trebuie depuse pe 4 iulie, între orele 12.00 - 16.00. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 5-8 iulie, de către comisiile speciale. Rezultatele finale vor anunţate apoi pe 9 iulie.
Rezultate Bacalaureat 2018: cum se calculează nota la Bac
După încheierea probelor din cadrul examenului de Bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.
Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de Bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.
Conform metodologiei de examen, nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe. Nu se calculează nici pentru cei care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.
Ce conţine tabelul cu rezultate la Bac 2018
Pe 4 iulie, rezultatele la Bac vor fi afişate atât cele online, cât şi cele de la avizierul liceelor, sub forma unui tabel. Acesta va conţine numele candidatului, unitatea de învăţământ la care a studiat, din ce promoţie provine, forma învăţământului pe care l-a urmat şi specializarea.
Tabelul continuă apoi cu notele la cele 3 sau 4 probe pe care candidaţii le-au susţinut în perioada 25 - 28 iunie:
- 25 iunie: proba scrisă la Limba si literatura română - (proba Ea)
- 26 iunie: proba scrisă la Limba si literatura maternă - (proba Eb) - pentru candidaţii care au fost la un liceu cu studiu într-o limbă a minorităţilor
- 27 iunie: proba obligatorie a profilului (proba Ec)
- 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)
La final, tabelul indică media generală pe care candidatul a obţinut-o în urma susţinerii acestor probe scrise şi menţiunea dacă a trecut sau nu examenul de Bacalaureat.
Rezultate Bacalaureat 2018: cine promovează examenul de Bac
Examenul de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor
b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise
Candidatul care, la una din probele orale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.
Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.
Rezultate Bacalaureat 2018: candidaţii respinşi şi cei eliminaţi
Sunt declaraţi "respinşi" candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare proba scrisă. De asemenea, sunt respinşi şi candidaţii care nu au luat cel puţin media 6. De asemenea, candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi".
Ce este interzis la examenul de Bac
Potrivit metodologiei, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare. Ei sunt declaraţi „eliminaţi din examen", fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de Bacalaureat.
Rezultatele examenului naţional de Bacalaureat sunt publice.
Pentru comunicarea rezultatelor finale ale Bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale. Acestea cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen".
Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.
Rezultate Bacalaureat 2018, a doua sesiune
Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, notele din sesiunea a doua sunt afişate pe 1 septembrie, până în ora 12.00. Ca şi în prima sesiune, rezultatele finale la Bac, sesiunea a doua, sunt anunţate după soluţionarea contestaţiilor, pe 6 septembrie.
Eventuale modificări privind afişarea rezultatelor
Pentru următorii ani, oficialii de la Educaţie au anunţat că urmăresc adaptarea la noile reguli de protecţie a datelor personale în UE, GDPR. Astfel, se urmăreşte stabilirea unui sistem care să protejeze informaţiile personale ale elevilor, dar şi ale părinţilor.
Autorităţile din Minister precizează însă că modificările nu vor afecta modul actual de afişare a rezultatelor la Bac şi la celelalte examene naţionale.
Rezultate Bacalaureat 2018: notele pe edu.ro după soluţionarea contestaţiilor
Comisiile de Bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii. Comisiile recalculează, după caz, media generală de Bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.
Rezultatele la contestaţii se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.
Pentru candidaţii proveniţi de la alte licee decât cel în care este organizat centrul de examen, comisia de examen întocmeşte extrase din catalog, care cuprind situaţia lor la examen şi le transmit liceelor respective, în vederea completării diplomelor de Bacalaureat.
Reguli de înscrieri la Bacalaureat
În cazul nepromovării examenului de Bacalaureat, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susţinute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puţin nota 5.
Anul trecut, după ce au fost afişate rezultatele finale la Bacalaureat 2017, peste 93 de mii de candidaţi au promovat. 97 de elevi au obţinut media generală 10, cei mai mulţi, adică 9, au fost în Bucureşti şi judeţul Cluj. În 12 judeţe niciun candidat nu a primit nota maximă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰