Antena Meniu Search
x

Rezultate contestații Bac 2018 pe edu.ro. Mediile finale pentru candidați

Rezultate contestații Bac 2018: Edu.ro a afișat notele finale pentru candidații din prima sesiune care au cerut recorectarea lucrărilor. Peste 44 de mii de cereri au fost depuse pe 4 iulie.

Rezultate contestații Bac 2018: Edu.ro a afișat notele finale pentru candidații din prima sesiune care au cerut recorectarea lucrărilor. Peste 44 de mii de cereri au fost depuse pe 4 iulie.

(Actualizare 2): Conform rezultatelor după contestații, sunt 132 de medii de 10 la nivelul țării, cu 28 mai multe față de 4 iulie.

(Actualizare): Rezultatele finale la Bac 2018 după contestații pot fi vizualizate pe bacalaureat.edu.ro. Notele au fost afișate la ora 10.00, în jurul orei la care au fost publicate și pe 4 iulie.

Rezultate finale Bac 2018 pe edu.ro: sesiune cu record de contestații

Pe acelaşi subiect

Prima sesiune de Bacalaureat 2018 a înregistrat un adevărat record de contestații. Potrivit Ministerului Educației, în total au fost depuse 44.401 cereri de recorectare.

Dintre acestea, cele mai multe au fost la limba română, 18.705. La proba scrisă de limba maternă au fost înaintate 496 contestații. La proba obligatorie a profilului, adică istorie sau matematică, s-au înaintat 13.542 cereri de recorectare.

La ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului, au fost 11.658 contestații. Proba, în funcție de profil, a putut fi dată de elevi la 9 materii: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Numărul contestațiilor ce va fi menționat în rezultatele finale la Bac 2018

Contestațiile au fost făcute după rezultatele inițiale la Bac 2018 din această primă sesiune, care au fost afișate la ora 10.30, pe 4 iulie. Cererile de recorectare au putut fi înaintate la liceele unde candidații au susținut examenul între orele 12.00 – 16.00.

Rata de promovabilitate a fost de 67,7% la anunțarea rezultatelor din 4 iuilie și e așteptată ca, în urma procesului de recorectare, să fie modificată odată cu publicarea notelor din 9 iulie.

Cum s-au soluționat contestațiile după primele rezultate la Bacalaureat 2018

Lucrările pentru care au fost depuse contestațiile sunt recorectate de comisii speciale județene, regionale sau, în cazul Capitalei, de o comisie pentru Municipiul București.

Profesorii evaluatori reanalizează și recorectează lucrarea tot în funcție de baremul pus la dispoziție de Ministerul Educației pentru fiecare probă scrisă.

Nota dată pe 4 iulie, la afișarea primelor rezultate la Bacalaureat 2018, poate fi modificată prin creștere sau descreștere, prin nota dată la contestații. Sau, de asemenea, poate rămâne aceeași cu cea din 4 iulie, dacă profesorii evaluatori decid că e cea corectă.

Stabilirea notelor finale pentru rezultatele la contestații la Bac 2018

Astfel, notele finale din prima sesiune sunt cele stabilite de profesorii de la contestații. A fost eliminată astfel o regulă, încă din 2017, care spunea că, dacă între nota inițială și cea de la contestații este o diferență de maximum 0,5 puncte, atunci nota definitivă rămânea tot cea inițială.

Conform regulii, candidatul care a făcut contestație are dreptul de a-și vedea lucrarea. Acest lucru se poate face numai după ce lucrările au fost recorectate și au fost afișate rezultatele finale la Bac 2018. Solicitarea candidatului de a-și vedea lucrarea nu va duce însă la posibilitatea de a mai modifica nota.

Așadar, rezultatele la Bacalaureat 2018 afișate de edu.ro pe 9 iulie sunt definitive.

Cum sunt afișate de edu.ro rezultatele la contestații la Bac 2018

Candidații nu vor avea nicio surpriză privind modul de afișare al notelor. Astfel, rezultatele finale la Bacalaureat 2018 după contestații sunt publicate de edu.ro în același mod ca în 4 iulie: pe internet, pe bacalaureat.edu.ro și la avizierele liceelor unde candidații au dat examenul.

Rezultatele sunt afișate sub forma unui tabel care conține numele și prenumele candidaților, notele de la fiecare probă scrisă, inclusiv noua notă obținută după contestații. De asemenea, elevii au la final și calificativul care indică dacă a promovat sau nu examenul: reușit sau nereușit.

 A doua sesiune de Bacalaureat 2018

Candidații care nu au reușit în prima sesiune să promoveze Bacalaureatul nici după soluționarea contestațiilor, mai au o șansă. Pot da examen la cea de-a doua sesiune de Bac 2018.

Perioada de înscrieri este 10 – 13 iulie pentru majoritatea candidaților și ziua de 27 iulie pentru elevii care au reușit să promoveze la corigențe.

Conform Calendarului la Bacalaureat 2018, a doua sesiune începe cu probele scrise, în perioada 20-23 august.  Apoi au loc probele orale,  între 24 – 31 august.

Rezultatele la Bac 2018 din sesiunea a doua sunt afișate pe 1 septembrie, când pot fi depuse și contestațiile. Pe 2 – 5 septembrie sunt recorectate lucrările contestate. Rezultatele finale sunt disponibile pe 6 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Rezultate contestații Bac 2018 pe edu.ro. Mediile finale pentru candidați