Antena Meniu Search
x

Video Risc de avalanşă în unele zone montane. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să evite traversarea zonelor înclinate

Se anunţă vreme numai bună de plimbări în aer liber în acest weekend, dar... mare atenţie unde vă programaţi evadarea la munte! Este risc de avalanşă în mai multe masive din ţară pentru că au crescut temperaturile, iar zăpada începe să se topească. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 22.05.2021, 11:25

Vezi și

Salvamontiştii avertizează că în masivul Retezat este risc iminent de avalanşă. Au fost mai multe zile cu soare şi în acest va fi vremea destul de caldă aşa că există oricând există riscul ca plăcile de zăpadă să alunece din cauza temperaturilor ridicate.

Risc de avalanşă este însă şi în Bucegi, Parâng sau Făgăraş, de altfel, în toate masivele din ţară la peste 1800 de metri altitudine.

Sub această cotă, traseele turistice sunt sigure, dar chiar chiar şi în aceste condiţii, turiştii sunt sfătuiţi să se intereseze de traseele montane pe care vor să le parcurgă, să nu meargă pe munte fără să aibă un echipament corespunzător, să evite traversarea zonelor înclinate şi să ceară sfatul salvamontiştilor sau al cabanierilor pentru a preîntâmpina evenimente nedorite.

Acest weekend se anunţă a fi destul de aglomerat şi în zonele montane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Risc de avalanşă în unele zone montane. Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să evite traversarea zonelor înclinate