Antena Meniu Search
x

Scandalul termometrelor s-ar putea muta la terase. ANSVSA: Măsurarea nu e obligatorie, dar va fi posibilă

Clienții teraselor scapă de măsurarea temperaturii, care nu va mai fi obligatorie după ce acestea se vor deschide, de la 1 iunie, spune preşedintele de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.05.2020, 09:40

Măsurarea temperaturii nu va fi obligatorie pentru clientii teraselor
Măsurarea temperaturii nu va fi obligatorie pentru clientii teraselor - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Redeschiderea teraselor ar putea avea loc de la 1 iunie.
  • Angajații localurilor trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

Preşedintele ANSVSA a mai precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru bucătari și chelnerii care deservesc unitatea şi care trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

"În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie", a spus Chioveanu, într-o videoconferinţă, citat de Agerpres.

Cu toate acestea, agenții economici au dreptul să decidă dacă vor sau nu să măsoare temperatura clienților de la terase. 

Potrivit şefulului Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, terasele se redeschid de la 1 iunie, în timp ce restaurantele care servesc în interior și litoralul vor trebui să mai aștepte până pe 15 iunie.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Scandalul termometrelor s-ar putea muta la terase. ANSVSA: Măsurarea nu e obligatorie, dar va fi posibilă