Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila s-a răzgândit în privința teraselor: Am văzut grupuri de 10-12 oameni care beau suc pe capota mașinii

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat că și-a schimbat părerea în privința redeschiderii teraselor, după prima zi din starea de alertă, când a văzut grupuri mari de oameni care socializau în stradă, fără a păstra distanța.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.05.2020, 07:28

Alexandru Rafila susține redeschiderea teraselor
Alexandru Rafila susține redeschiderea teraselor - Hepta
  • Alexandru Rafila a vorbit despre importanța socializării în spații bine reglementate.
  • Medicul este de părere că e mai bine să avem o activitate pe terase reglementată, decât una nereglementată care crește riscul.

Medicul a povestit, la Digi24, că a văzut în apropierea Parcului Herăstrău grupuri de 10, 12 oameni „care beau suc pe capota mașinii” și socializau fără să respecte distanța socială.

„O terasă nu este doar un loc unde te duci să mănânci sau să bei. Este un loc care face parte din viața socială. Și atunci cred – asta este opinia mea – că trebuie să ții cont de următorul lucru: mai bine am o activitate pe terase reglementată, care reduce la maximum posibil riscul– nu exclude, nu putem să excludem riscul de transmitere – decât să am o situație nereglementată care crește riscul”, a spus el.

„Trebuie să ne gândim că trebuie să oferi oamenilor ceva, ca să poată să desfășoare o viață socială apropiată de normal. Și atunci sigur că unele terase se vor deschide, altele nu, pentru că nu vor putea să respecte reglementările. Ele nu trebuie să fie draconice, dar trebuie să fie suficiente pentru a reduce riscul. Cred că această gândire trebuie aplicată și pentru alte tipuri de servicii și alte tipuri de activități”, a mai spus Rafila.

Medicul Alexandru Rafila a îndemnat la echilibru și la asumare, arătând că cel care va lua decizia redeschiderii teraselor va trebui să o facă ”în cunoștință de cauză și să și-o asume”. 

Noi ajutăm cât putem, dacă ni se cere punctul de vedere”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Alexandru Rafila s-a răzgândit în privința teraselor: Am văzut grupuri de 10-12 oameni care beau suc pe capota mașinii