Antena Meniu Search
x

Video Rochia de mireasă de 15 kg şi care costă 1.500 de euro. Dalina va purta la nuntă şi un colier de 5 kg

Țara Oașului a devenit cunoscută în lumea largă prin portul popular, artă, muzică și dansul specific. Îmbinate, tradițiile și obiceiurile locului pot fi văzute cel mai bine la nunțile fastuoase, deja celebre dincolo de hotare. Pregătirile pentru un astfel de eveniment încep de cu un an înainte, cu piesa de rezistență – costumul tradițional pe care mireasa îl poartă în ziua nunții.

de Redactia Observator

la 16.06.2022, 17:54

Vezi și

Dalina are nunta programată pentru data de 20 iulie, dar pregătirile le-a început cu un an înainte. Cel mai important detaliu este costumul tradiţional de mireasă, portul din Ţara Oaşului, zonă în care s-a născut şi a copilărit. 

Mireasă: M-am temut că nu o să-mi găsesc hainele potrivite, n-o să mă încapă. Dar până la urmă am reuşit să le găsesc şi a fost totul ok.

Costumul tradițional pe care îl va purta în ziua nunții cântăreşte aproximativ 15 kilograme.

Mama: Foarte emoţionată, foarte frumoasă, ca o mamă care îşi aşteaptă fata să fie mireasă.

Pe acelaşi subiect

Costumul a fost realizat în atelierul Vioricăi Puți din Satu Mare. Materialele sunt comandate tocmai din Cehia.

Viorica Puţi: Toată iarna lucrăm la mărgele şi apoi în perioada asta le coasem. Dar ştiţi de ce nu le facem mai repede? Pentru că vrem să fie modelul nou. De exemplu, am o prietenă bună la Certeza şi ea aduce materiale, "ce a ieşit ultima dată", aşa se zice la noi, pentru că vrea mireasa să fie cea mai frumoasă.

Dalina va purta la nuntă şi un colier de 5 kg

Ţinuta va fi completată cu un colier de mărgele, de aproximativ 5 kilograme. 

''Într-o iarnă facem un rând, două de cămăşi, mai mult nu putem. Din zgărzi vorbesc. Pentru că e foarte migălos lucrul.''

Prețurile pentru un astfel de costum tradițional de mireasă pornesc de la 1.500 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Rochia de mireasă de 15 kg şi care costă 1.500 de euro. Dalina va purta la nuntă şi un colier de 5 kg