Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Romancele sunt mai responsabile cu bugetul personal decat barbatii

Potrivit unor studii, romancele gestioneaza banii cu foarte mare grija. Plus ca ele stiu permanent daca merita sau nu facuta o anumita investitie.

Vezi și
Contrar ideilor preconcepute ale domnilor, femeile sunt mult mai calculate atunci cand vine vorba sa investeasca in ceva. Plus ca nu cumpara doar pentru ele, ci si pentru restul familiei. Tot ele sunt cele care platesc facturile, intretinerea si ratele la credit.

Mai mult, femeile sunt mult mai sceptice in clipa in care trebuie sa contracteze un credit, in special atunci cand este vorba despre o suma mare. Ca sa nu mai spunem ca nu sunt nici atat de extaziate de electronice. “Femeile sunt cele care, in general, se ocupa de cheltuieli, cheltuielile acestea sunt generale, ma refer atat la cele legate de casa, cat si la rate. Ea practic este cea care se coupa de bugetul casei”, sustine directorul unei firme de recuperari creante Cosmina Marinescu.

Lucrurile au stat asa dintotdeauna. Alexandra Badoi isi aminteste cine era responsabil cu dramuirea banlor in familia ei. “Mama era cea care facea pe contabila. Prioritare erau ratele la banca , intretinere, dupa facea cheltuielile masive pentru luna respectiva”, sustine femeia.

Traditia a trecut de la mama la fiica, iar acum Alexandra este sefa bugetului. “Eu sunt cu cumparaturile legate de mancare, ordine si curatenie. Mai cumpar detergent, nu stiu, tot ce tine de igiena si lucruri casnice. Eu sunt mai practica si mai rationala”, este de parere Alexandra

29 la suta din banii romanilor se duc pe cheltuielile casnice, care tin de plata ratelor, a utilitatilor sau a chiriei. O alta suma mare de bani se duce pe mancare si imbracaminte, mai exact, 28 la suta. Cand vine vorba de cheltuielile pe masina, vacante sau cadouri, romanii strang cureaua. Doar 13 la suta din bani merg pe astfel de cheltuieli.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Romancele sunt mai responsabile cu bugetul personal decat barbatii