Antena Meniu Search
x

Românii obligați să lucreze de acasă, din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea primi bani din partea statului pentru achiziționarea de laptopuri sau tablete

Angajaţii care au lucrat sau lucrează în regim de telemuncă vor primi 500 euro pentru a-şi cumpăra laptopuri sau tablete. La începutul lunii august, Executivul a dat o ordonanţă prin care acorda acest sprijin financiar celor care au intrat în telemuncă pe perioada stării de urgenţă. Ajuns pe masa senatorilor, proiectul de lege a fost modificat.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 10.09.2020, 22:36

Vezi și
  • Românii vizați de proiect ar putea primi în jur de 500 de euro fiecare.

Senatorii au modificat proiectul de lege care reglementeaza ordonanta de orgenţă a Guvernului astfel încât sprijinul financiar pentru echipamente IT să fie acordat şi celor care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de alertă. 

Ordonanţa Guvernului prevedea acordarea acestui stimulent doar pe perioada stării de urgență. Vorbim despre 2.500 de lei, aproximativ 500 de euro. 

Ei bine, acest amendament făcut de senatori dă peste cap calculele Guvernului care calculase iniţial că banii ar ajunge la 40.000 de beneficiari, valoarea programului era calculată la 100 milioane lei. 

Starea de alertă este şi acum în vigoare şi va fi prelungită pentru încă o lună săptămâna viitoare, aşadar, vorbim de cinci luni în care am funcţionat în acest regim de alertă, timp în care este posibil ca mai mulţi angajaţi să fi lucrat prin telemuncă.

Totuşi, votul senatorilor nu este unul decisiv. Proiectul de lege va ajunge la Camera Deputaţilor cu acest amendament, iar deputaţii sunt cei care vor hotărî pentru ce perioade se va acorda acest sprijin. 

Banii urmează să se dea prin ANOFM angajatorilor care depun cereri până la sfârşitul anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii obligați să lucreze de acasă, din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea primi bani din partea statului pentru achiziționarea de laptopuri sau tablete