Antena Meniu Search
x

Mulţi români şi-au rezervat deja brazii de Crăciun

Mai sunt aproape două luni până la sărbătorile de iarnă, însă gândul românilor zboară deja la bradul de Crăciun. Ca să fie siguri că vor alege pomul perfect, mulţi au făcut rezervări încă de la începutul lui septembrie.

de Redactia Observator

la 08.11.2019, 20:59

Vezi și

Mai sunt aproape două luni până la sărbătorile de iarnă, însă gândul românilor zboară deja la bradul de Crăciun. Ca să fie siguri că vor alege pomul perfect, mulţi au făcut rezervări încă de la începutul lui septembrie. Aşa că sute de mii de brazi crescuţi special în pepiniere sunt pregătiţi să împodobească locuinţele. 

La 10 kilometri de staţiunea Sovata, în Mureş, 50.000 de brazi sunt gata să strălucească de Crăciun. De ani întregi, angajaţii pepinierei de aici aşteaptă acest moment. 

Vedetele acestui an sunt două soiuri care nu se găsesc în pădurile din România.

Clienţii sunt tot mai exigenţi. Vor brazi cu cetina bogată, simetrici şi înalţi de cel mult 2 metri 20. În această pepinieră, 70% dintre pomi sunt deja rezervaţi încă de acum două luni.  Preţurile pentru un brad pornesc de la 65 de lei şi ajung la 125 de lei, în funcţie de dimensiune. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul trecut, aproape 300.000 de brazi aduşi din Finlanda, Norvegia şi Suedia au împodobit casele românilor, de Crăciun. 

Pomii vin din pepiniere speciale şi în locul lor sunt plantaţi imediat alţii. Astfel, pădurile din ţara noastră au mai puţin de suferit. 

Pentru acest Crăciun, RomSilva va scoate la vânzare doar 40.000 de brazi, cu 25 de mii mai puţini decât anul trecut. Jumătate dintre ei vor fi vânduţi cu tot cu rădăcină, în ghiveci, pentru a putea fi apoi plantaţi în natură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mulţi români şi-au rezervat deja brazii de Crăciun