Tot mai mulţi români au nevoie de o schimbare a dietei, din cauza problemelor de sănătate
Mâncarea viitorului este mâncarea trecutului. Hrana curată, fără chimicale. Experţii atrag atenţia că mulţi dintre români trebuie să-şi schimbe alimentaţia. Consecinţele unei diete dezechilibrate se văd tot mai des, inclusiv la copii.
Mâncarea viitorului este mâncarea trecutului. Hrana curată, fără chimicale. Experţii atrag atenţia că mulţi dintre români trebuie să-şi schimbe alimentaţia. Consecinţele unei diete dezechilibrate se văd tot mai des, inclusiv la copii. Guta, obezitatea şi diabetul sunt afecţiuni ale adulţilor diagnosticate frecvent la cei mici. Astfel, mâncarea tradiţională, direct de la producător, este soluţia pentru o viaţă mai sănătoasă.
Specialiştii în nutriţie spun că aceasta este mâncarea viitorului. Fără substanţe de creştere şi fără urme de pesticide. Exact contrariul a ceea ce consumăm în prezent. Efectele alimentaţiei defectuoase sunt vizibile tot mai mult la copii. În România, 3 din 10 adolescenţi sunt supraponderali.
Produsele de patiserie, cele comandate de la fast food ori mâncarea de tip junk food, bogată în calorii, ne afectează cel mai mult sănătatea, spun specialiştii.
- Autocar cu români, cuprins de flăcări pe o autostradă din Franța
- Doi influenceri au comparat prețurile unui supermarket din România cu cele din Bulgaria. "Asta spuneau mulți români"
- Tragedia de la Natisone: Cei trei prieteni români "puteau fi salvați în 6 minute". O expertiză scoate la iveală...
- Polițiști bătuţi cu pumni, picioare și bucăți de lemn de un grup de bărbați români în UK, care refuzau...
- Afacerea cu care Remus a dat lovitura în Italia. A plecat din România și a reușit după 9 ani de muncă grea:...
Aşadar, mâncăm mult şi prost - este concluzia nutriţioniştilor.
Institutul Naţional de Statistică ne spune că românii consumă de două ori mai multă pâine faţă de fructe. Astfel, în 2018, fiecare român a consumat în medie, în fiecare lună, opt kilograme de pâine faţă de doar patru kilograme de fructe. Pe când nutriţioniştii ne recomandă în fiecare zi să mâncăm măcar 500 de grame de fructe ca gustări între mese.
Nevoia de hrană la nivel mondial va creşte în următoarele decenii, iar soluţiile pregătite de cercetători sunt dintre cele mai stranii.
Specialiștii atrag atenția că dieta neadecvată este principalul factor de risc în cazul bolilor cardiovasculare, diabet și anumite tipuri de cancer.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰