Tot mai mulţi români au nevoie de o schimbare a dietei, din cauza problemelor de sănătate
Mâncarea viitorului este mâncarea trecutului. Hrana curată, fără chimicale. Experţii atrag atenţia că mulţi dintre români trebuie să-şi schimbe alimentaţia. Consecinţele unei diete dezechilibrate se văd tot mai des, inclusiv la copii.
- "M-a înșelat. Mi-a luat casa!" Administratora unui bloc din Capitală, ucisă de un vecin. DETALII la Observator 17:00, ÎN DIRECT la Antena 1
- Imagini de la locul prăbuşirii dronei, în Insula Mare a Brăilei. Craterul format are un diametru de 4 m
Mâncarea viitorului este mâncarea trecutului. Hrana curată, fără chimicale. Experţii atrag atenţia că mulţi dintre români trebuie să-şi schimbe alimentaţia. Consecinţele unei diete dezechilibrate se văd tot mai des, inclusiv la copii. Guta, obezitatea şi diabetul sunt afecţiuni ale adulţilor diagnosticate frecvent la cei mici. Astfel, mâncarea tradiţională, direct de la producător, este soluţia pentru o viaţă mai sănătoasă.
Specialiştii în nutriţie spun că aceasta este mâncarea viitorului. Fără substanţe de creştere şi fără urme de pesticide. Exact contrariul a ceea ce consumăm în prezent. Efectele alimentaţiei defectuoase sunt vizibile tot mai mult la copii. În România, 3 din 10 adolescenţi sunt supraponderali.
Produsele de patiserie, cele comandate de la fast food ori mâncarea de tip junk food, bogată în calorii, ne afectează cel mai mult sănătatea, spun specialiştii.
Aşadar, mâncăm mult şi prost - este concluzia nutriţioniştilor.
Institutul Naţional de Statistică ne spune că românii consumă de două ori mai multă pâine faţă de fructe. Astfel, în 2018, fiecare român a consumat în medie, în fiecare lună, opt kilograme de pâine faţă de doar patru kilograme de fructe. Pe când nutriţioniştii ne recomandă în fiecare zi să mâncăm măcar 500 de grame de fructe ca gustări între mese.
Nevoia de hrană la nivel mondial va creşte în următoarele decenii, iar soluţiile pregătite de cercetători sunt dintre cele mai stranii.
Specialiștii atrag atenția că dieta neadecvată este principalul factor de risc în cazul bolilor cardiovasculare, diabet și anumite tipuri de cancer.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰