Antena Meniu Search
x

Anunţ important pentru români. A fost adoptată Telemunca! Lia Olguţa Vasilescu: "Are toate drepturile ca orice salariat, doar că lucrează de acasă"

Activitatea de telemuncă, care permite oricărei persoane care lucrează pe calculator să facă acest lucru de acasă, a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

la 01.03.2018, 09:39

Proiectul de lege care reglementează activitatea de telemuncă, care permite oricărei persoane care lucrează pe calculator să facă acest lucru de acasă, a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

Ministrul Muncii a declarat că ITM poate face verificări la domiciliu.

„(Poiectul de Lege privind reglementarea activităţii de telemuncă-n.r.) este un proiect foarte popular în Japonia. Legislaţia din Japonia a stat la baza legislaţiei din România. (...) am adoptat (în Camera Deputaţilor, for decizional-n.r.) şi noi această lege care a fost gândită de Guvernul României şi care se află în programul de guvernare.

Practic, orice persoană care lucrează de pe calculator poate să o facă de acum înainte de acasă. Este pontat ca orice altă persoană care ar fi la serviciu, are contractul introdus în Revisal, are toate drepturile ca orice salariat, doar că lucrează de acasă”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, despre activitatea de telemuncă.

Ministrul Muncii a afirmat că ITM poate să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă, precizând că „domiciliul se transformă într-un fel de birou”.

„Angajatorul trebuie să verifice dacă se respectă acasă toate normele de securitate de muncă şi Inspectoratele Teritoriale de Muncă pot să facă verificări. Practic, domiciliul se transformă într-un fel de birou. Este exact ca şi cum ai lucra într-un birou, la angajator, doar că o faci de acasă. ITM poate să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit Mediafax. 

Lia Olguţa Vasilescu a precizat la solicitarea jurnaliştilor că "activitatea de videochat nu este reglementată prin această lege".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Anunţ important pentru români. A fost adoptată Telemunca! Lia Olguţa Vasilescu: "Are toate drepturile ca orice salariat, doar că lucrează de acasă"