Antena Meniu Search
x

România a ajuns groapa de gunoi a anvelopelor uzate. Vândute ieftin, unele pot fi un pericol real pe şosele

Piaţa din România este invadată cu anvelope aruncate la gunoi în Vestul Europei şi aduse la noi, unde sunt vândute cu succes.

Vezi și

Piaţa din România este invadată cu anvelope aruncate la gunoi în Vestul Europei şi aduse la noi, unde sunt vândute cu succes. Mulţi şoferi îşi riscă viaţa şi cumpără cu doar câteva zeci de lei anvelope găurite şi care se dezintegrează la o simplă atingere. În faţa clienţilor, vânzătorii susţin că defectele sunt minore şi pot fi uşor reparate.

Anvelope second hand, puţin îmbrătrânite, cu doar câteva mici defecte. Aşa sunt prezentate în ofertele vulcanizărilor.

Unele anvelope sunt atât de uzate încât nu mai au nicio striaţie vizibilă.  Iar din altele ies fire metalice.

La o vulcanizare din sectorul 3, nici angajaţii nu ştiu ce vând.

Alţi vânzători, deşi oferă anvelope găurite, oferă şi garanţie. Sunt multe anvelope prezentate drept ieftine şi bune. 

Emil Gâtej, expert în transporturi auto: "Nu mai avem aproape deloc nici măcar structură de rezistenţă. Se poate îndoi cu mâna."

Şi nici legea nu îi protejează pe şoferi de astfel de ţepe.

Emil Gâtej, expert în transporturi auto: "În românia legea prevede că o anvelopă, limita legală de folosire este 1,6 milimetri. Este undeva foarte jos. Aproape nu mai vedem profilul la 1,6 milimetri. În Germania, norma legală prespune patru milimetri."

Astfel, multe anvelope aruncate la gunoi în Vestul Europei sunt comercializate cu succes în România. La noi nu există o statistică cu privire la numărul de accidente cauzate de anvelopele uzate. Dar poliţiştii au văzut multe tragedii pe şosele, din cauza maşinilor scăpate de sub control. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » România a ajuns groapa de gunoi a anvelopelor uzate. Vândute ieftin, unele pot fi un pericol real pe şosele