Antena Meniu Search
x

România a trecut prin mai multe anotimpuri, în decurs de câteva ore

De la o oră la alta, România a trecut prin mai multe anotimpuri. În ultima lună de primăvară, în mai multe localităţi a venit iarna. Un front de aer rece a adus grindină în oraşe şi zăpadă la munte. Pe vârfu Omu, rafale de peste 100 de kilometri pe oră au făcut ca temperatura resimţită să fie de -10 grade. În Vaslui, vijelia a lăsat mai multe localităţi fără curent electric.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 22:17

Vezi și
  • A nins în mai multe zone din țară
  • Diferențe mari de temperatură de la un județ la altul
  • Maxime de 30 de grade în acest weekend

În 40 de minute, oraşul Vaslui a fost acoperit de un covor de greaţă. Vijelia a venit, ca-n plină vară, cu fulgere, tunete şi vânt puternic.

Un întreg cartier şi mai multe localităţi au rămas fără curect electric, iar mai multe reţele de telefonie au rămas fără semnal.

Grindina a căzut şi-n sudul ţării. În Călăraşi, oamenii au pozat bucăţile de gheaţă. În Maramureş, în schimb, a nins ca în toiul iernii. Ninsoarea venit brusc şi în Bistriţa-Năsăud.

"A venit dintr-o dată o vilejie însoţită de lapoviţă şi ninsoare. Apoi s-a transformat fenomenal de repede în ninsoare. Şi acum din nou este senin. În decurs de o oră, putem spune că au fost două anotimpuri: primăvară şi iarnă", a povestit un localnic.

La Bâlea Lac şi pe Transfăgărăşan, decorul la sfârşit de primăvară s-a transformat într-unul de iarnă autentică.

Valul de aer rece venit din nord-estul continentului a adus ninsori şi în judeţul Cluj. Meteorologii spun să ne aşteptăm la fenomene meteo extreme în următoarea perioadă.

În weekend, temperaturile ajung până la 30 de grade. Iar în mai puţin de 48 de ore, maximele nu vor depăşi 12 grade celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » România a trecut prin mai multe anotimpuri, în decurs de câteva ore