Antena Meniu Search
x

România e pe harta teroriştilor! Doi bărbaţi convertiţi la islam, cu muniţie asupra lor, au fost arestaţi la graniţă

Alerta teroristă se dă la graniţele României! În doar 72 de ore, patru suspecţi de terorism au fost opriţi înainte de a intra pe teritoriul ţării noastre

Vezi și

Alerta teroristă se dă la graniţele României! În doar 72 de ore, patru suspecţi de terorism au fost opriţi înainte de a intra pe teritoriul ţării noastre. Iată fotografii cu doi dintre ei - fost prinşi în Republica Moldova, chiar înainte să treacă Prutul.

Aveau asupra lor muniţie, iar poliţiştii au tras focuri de armă, ca să-i forţeze să se predea. Mai grav, ei aveau şi planuri care, atenţie, vizau Franţa! Ceilalţi doi suspecţi sunt britanici şi au făcut puşcărie pentru terorism. Au fost prinşi în Ungaria, la frontiera cu România, în trenul care are ca destinaţie Bucureştiul.  Una dintre persoane a fost reţinută imediat, cealaltă persoană a fugit. Ulterior, poliţiştii de frontieră au aplicat arma din dotare şi în scurt timp şi a doua persoană a fost reţinută.

Asupra lor, poliţiştii au găsit muniţie. Dar şi cărţi de ideologie musulmană. Mai aveau la ei liste de telefoane, adrese electronice împreună cu parolă.

Cei doi tineri, ambii cetăţeni moldoveni, erau adepţi ai islamului. Unul dintre ei se convertise în închisoare, unde a executat o pedeapsă pentru omor. link sirian Moldova Un sirian, reţinut şi el în Republica Moldova, ar fi jucat un rol important în răspândirea ideologiilor radicale pe teritoriul Republicii Moldova. Ce intenţii aveau în România rămâne deocamdată un mister.

Cei doi tineri reţinuţi la graniţă aveau de gând să intre în România, şi apoi să-şi continue drumul prin Europa, prin Serbia, Croaţia, Slovenia şi Italia, aşa cum rezultă din înscrisurile lor.

Alţi doi suspecţi, tot fără acte, dar cu legături cunoscute cu terorismul, INTRA HARTA au fost prinşi la graniţa dintre România şi Ungaria, la Leucuşhaz, în trenul care venea spre Bucureşti. Încercau să intre ilegal în ţara noastră. Nu aveau paşapoarte, ci doar un Coran. Gara de Nord era destinaţia celor doi britanici. Însă trenul Ister a ajuns duminică aici, fără ei. Nimeni nu ştie sigur dacă Bucureşti era ţinta lor finală sau care era scopul lor în ţara noastră. Cei doi indivizi, extrem de periculoşi, au fost condamnaţi în Marea Britanie pentru finanţarea de acte teroriste.

 Unul dintre suspecţi a stat în închisoare trei ani şi jumătate, iar celălalt - 18 luni. Autorităţile din Marea Britanie i-au eliberat în 2009, însă le-a interzis acestora să părăsească ţara timp de zece ani.

Au reuşit totuşi să străbată tot continentul şi au fost prinşi abia la porţile României. Cu toate acestea, Serviciul Român de Informaţii a anunţat că nivelul de alertă se menţine la nivelul "Albastru-precaut". Adică, riscul unui atentat în ţara noastră rămâne scăzut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » România e pe harta teroriştilor! Doi bărbaţi convertiţi la islam, cu muniţie asupra lor, au fost arestaţi la graniţă