Antena Meniu Search
x

România este părăsită de arhitecţi

După profesori şi medici, România este părăsită şi de arhitecţi. Din cauza crizei, tinerii absolvenţi de arhitectură nu îşi găsesc de lucru şi pleacă să îşi încerce norocul departe de casă.

Vezi și

 Noul tărâm al tuturor posibilităţilor este China. Acolo, spun ei, pot câştiga atât experienţă importantă, cât şi un trai decent. Povestea visului chinez, în materialul Adelinei Clapon, absolvent Intact Media Academy.

În China arhitecţii români sunt primiţi cu braţele deschise. Mai ales că acasă lucrurile nu stau cum şi-ar dori.

În schimb în China, Alex este manager de proiect pentru cădiri de peste 120 de mii de metri pătraţi. Irina Bogdan e plecată de un an şi spune că doar din generaţia ei, 20 de arhitecţi îi sunt acum colegi în Shanghai.

Şi Alexandru Muntean a simţit mirajul Orientului. Dar spune că sacrificiile nu sunt de ici de colo. Nu se plânge. Ar vrea totuşi să facă asta pe plaiuri mioritice.

Aici, în China, îşi găsesc locul din ce în ce mai mulţi arhitecţi români. Sunt primiţi cu braţele deschise şi trataţi ca adevăraţi profesionişti. Unul dintre ei este şi Alex Dâmboianu.

Nu este prima experienţă a lui Alex peste hotare. A mai lucrat în Austria şi în Elveţia, la unele dintre cele mai mari birouri de arhitectură din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » România este părăsită de arhitecţi