Antena Meniu Search
x

România exportă medici în Germania

Suntem subiectul unei campanii negative în Marea Britanie odată cu deschiderea pieţei muncii. În Germania în schimb suntem extrem de apreciaţi.

Vezi și

Mii de medici care ies de pe băncile facultăţilor de specialitate din România sunt angajaţi cu acte în regulă în spitalele din Germania. De fapt, doctorii şi asistentele de la noi sunt cel mai mare grup de imigranţi-angajaţi de pe meleagurile germane.

Mihaela este asistentă medicală de mai bine de doi ani într-un spital german. Şi e apreciată la locul de muncă. Are doar 28 de ani iar şansa de a lucra în afară i-a surâs, încă din facultate.

70 la sută dintre asistentele din acest spital sunt din România şi Grecia. Dar şi doctorii sunt, în majoritate, români. Motivul e unul simplu.

Doar cu medicii din Germania nu putem umple locurile vacante de muncă. Medicii tineri rămân de cele mai multe ori în oraşele mari în care au absolvit facultatea sau pleacă din ţară. Aşa că fiecare al cincilea medic de aici e străin. Şi toţi sunt şcoliţi în limba germană pe banii spitalului.

O statistică oficială arată că anul trecut aproape 3000 de medici români lucrau cu acte în regulă în clinicile germane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » România exportă medici în Germania