România ocupă un loc important pe harta Europei, atunci când vine vorba de mâncare şi tradiţie
Oficial, Sibiul a devenit Regiune Gastronomică Europeană, iar pe tot parcusul acestui an, vor avea loc o mulţime de evenimente culinare spectaculoase în tot judeţul.
Oficial, Sibiul a devenit Regiune Gastronomică Europeană, iar pe tot parcusul acestui an, vor avea loc o mulţime de evenimente culinare spectaculoase în tot judeţul. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a găzduit o adevărată demonstraţie culinară monitorizată îndeaproape de o delegaţie specială formată din reprezentanţii mai multor ţări.
A fost o seară a demonstraţiilor culinare care au condimentat bucătăria românească şi preparatele noastre tradiţionale pentru musafirii de peste hotare. În viscolul de afară, berbecuţul s-a rumenit bine la proţap, în timp ce în Hotelul de Gheaţă, opt bucătari au gătit în faţa turiştilor preparate exclusiviste.
Totul a fost adaptat decorului de gheaţă. Ospăţul a fost oferit în cinstea titulului pe care l-a primit Sibiul - acela de Regiune Gastronomică Europeană. Cu acest prilej, organizatorii vor să promoveze bucătăria tradiţională, dar şi elemente şi tehnici moderne de gătit.
La festinul culinar au participat şi reprezentanţi din ţările care au fost în trecut regiuni gastronomice.
Programul se derulează de patru ani, iar Sibiul este a noua regiune care primeşte acest titlu alături de Grecia şi Egeea de Sud. În următoarele trei zile vor avea loc alte evenimente dedicate gastronomiei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰