Antena Meniu Search
x

România ar putea rămâne în stare de alertă și după 15 iunie, cu mai multe relaxări de restricții

Rămânem în stare de alertă şi după 15 iunie, dar ne relaxăm şi mai mult. De luni, putem face sport la sală sau putem "alerga" după cumpărături în magazine de haine şi pantofi. Guvernul a stabilit noi reguli care se aplică de luni.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 11.06.2020, 22:23

Vezi și
  • Din 15 iunie ar urma să fie redeschise sălile de fitness, piscinele exterioare și parțial mall-urile.
  • Restaurantele și locurile de joacă rămân închise.

În primul rând vom putea să mergem din nou la cumpărături în mall-uri, acestea se vor redeschide, însă nu vom putea să mergem și la restaurante sau la locurile de joacă din interiorul acestora pentru că rămân închise.

Părinții care însă lucrează în această perioadă vor avea o alternativă, pentru că se vor redeschide after-school-urile, creșele și grădinițele private.

După 15 iunie vom putea și să facem sport, în sălile de fitness, însă cu reguli clare de distanțare socială și de relaxat ne vom relaxa inclusiv la piscine, însă doar la cele exterioare.

Vești bune sunt și pentru cei care se vor întoarce în țară în perioada următoare. Nu va mai fi obligatorie acea izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru toate țările din Europa.

Rămân cu această regulă doar cele în care există încă un număr foarte mare de infectări cu noul coronavirus, respectiv țări precum Suedia, Franța sau Italia.

Chiar în acest moment se discută măsurile în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și urmează mai apoi ca într-o ședință de Guvern să se adopte noua hotărâre care să prelungească starea de alertă.

Ea trebuie însă să treacă de Parlament, iar Opoziția a anunțat deja că nu o va vota.

Un punct de vedere a avut și președintele Klaus Iohannis, cel care susține că trebuie să avem în continuare această hotărâre de Guvern, prelungirea stării de alertă.

Klaus Iohannis, președintele României: Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două. 

Klaus Iohannis, președintele României: Dacă am fost greșit înțeles, îmi cer scuze, nu am dorit să lezez pe nimeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » România ar putea rămâne în stare de alertă și după 15 iunie, cu mai multe relaxări de restricții