Antena Meniu Search
x

România va găzdui singurul comandament NATO de trei stele la Sibiu

Adică un centru de comandă de rang înalt, care va aduce în ţara noastră aproximativ 400 de ofiţeri din ţările aliate. Astfel ţara noastră devine un punct crucial pe harta NATO, mai ales în condiţiile ameninţărilor venite din partea Rusiei.

de Redactia Observator

la 01.03.2019, 10:55

Vezi și

Adică un centru de comandă de rang înalt, care va aduce în ţara noastră aproximativ 400 de ofiţeri din ţările aliate. Astfel ţara noastră devine un punct crucial pe harta NATO, mai ales în condiţiile ameninţărilor venite din partea Rusiei. Comandamentul multinaţional va funcţiona în clădirile militare unde în prezent îşi au sediul mai multe instituţii printre care Tribunalul şi Judecătoria Sibiu.

Încă de anul trecut, de la summitul NATO, organizat la Bruxelles, se stabilise că în România va funcţiona un comandament de trei stele. Aroape 400 de ofiţeri, dintre care şase generali şi 38 de colonei se vor muta, cu tot cu familii pentru o perioadă de trei ani, atât cât durează un mandat, la Sibiu. Specialiştii spun că prezenţa unui astfel de comandament pe teritoriul ţării noastre nu poate fi decât benefic.

Punctul de comandă al alianţei nord atlantice va funcţiona în clădirile militare de pe Calea Dumbrăvii, clădiri în care acum au sediile Tribunalul şi Judecătoria Sibiu. Ceea ce înseamnă că acestea vor trebui mutate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Comandamentul de la Sibiu va avea în subordine mai multe divizii şi brigăzi NATO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » România va găzdui singurul comandament NATO de trei stele la Sibiu