Meniu
Search
x

Românii ar putea fi amendaţi dacă folosesc telefonul când traversează strada

Un proiect de lege lansat de Ministerul Afacerilor Interne prevede ca românii care folosesc telefonul mobil când traversează strada să fie amendaţi.

De Redactia Observator la 15.04.2021, 11:12
  • Amenda pentru utilizarea telefonului mobil când se traversează strada ar putea ajunge până la 4.500 de lei.

Proiectul de lege aduce, practic, o modificare a legislaţie în vigoare, termenul exact folosit fiind ca pietonii să fie penalizaţi când "efectuează activități de natură a le distrage atenția atunci când se angajează în traversarea drumului public".

Noua prevedere ar veni în scopul de protejare a pietonilor, mulţi având de suferit după ce au fost loviţi de maşini în momente în care nu erau atenţi tocmai pentru că utilizau telefoanele mobile.

Noua prevedere arată că telefoanele nu trebuie să fie folosite sub nicio formă când se efectuează traversarea unei străzi, astfel că ar putea fi amendaţi atât cei care vorbesc la telefon sau cei care scriu mesaje, cât şi cei care ascultă muzică la telefon sau folosesc anumite aplicaţii precum Google Maps.

Sute de pietoni mor, anual, în urma unor accidente produse din cauza neatenţiei lor

Amenzile ar urma să ajungă până la 4.500 de lei, respectiv până la aproape 1.000 de euro.

457 de pietoni au murit şi aproape 1.300 au fost răniţi în urma unor accidente produse, în perioada ianuarie 2019 - septembrie 2020, din cauza neatenţiei pietonilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Românii ar putea fi amendaţi dacă folosesc telefonul când traversează strada

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman