Antena Meniu Search
x

Video Românii care au plătit sute de lei şi au colindat toată ţara pentru oul de Paşte perfect. "L-am găsit pe la Vâlcea"

Unul singur poate rămâne întreg! A fost sloganul care a mânat în luptă peste 100 de oameni într-un concurs tradiţional, de Paşti, dintr-o localitate din Gorj - ciocnirea ouălor. Regulile au fost clare: un singur ou de participant, şi neapărat de gâscă. Câştigătorul s-a ales cu un miel

de Redactia Observator

la 26.04.2022, 08:10

Vezi și

"Care sună a fier, aşa, e bun. Care sună a doagă însemnă că e slab", explică un român. În Baia de Fier, oamenii ştiu cum să aleagă oul câştigător. În a doua zi de Paşti, peste 100 de localnici s-au adunat pentru a vedea cine are oul cel mai rezistent. 

În căutarea oului de Paşte perfect

Fiecare concurent a putut participa la concurs cu un singur ou. Neapărat de gâscă. Un tânăr s-a dovedit cel mai priceput şi a câştigat premiul cel mare, un miel. "Am spart câte au fost în campionat, plus 3 sau 4 la final", povesteşte Claudiu Băluțoiu, câștigător. "Credeam că ajung undeva pe la jumătatea concursului."

Unii concurenţi au colindat ţara în căutarea oului perfect. "Din nefericire nu am reușit să câștig finala, dar competiția a fost foarte frumoasă. Credeţi-mă, am umblat mult după ou. L-am găsit pe la Vâlcea. L-am cupărat", spune Laurențiu, participant. 

Pe acelaşi subiect

Inclusiv primarul a fost unul dintre participanți, însă nu a reușit să se califice în finală. "Cu ani în urmă, am ajuns chiar în finală, dar asta este. Vine tineretul din urmă, sunt dornici să câștige", mărturiseşte Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier.

Competiţie cu tradiţie în Baia de Fier

Competiția a devenit deja o tradiţie în Baia de Fier. "Suntem la a şasea ediție. Doi ani de pauză cu pandemia, știm cu toții. Anul acesta a fost un număr mai mare de participanți. Peste 100, mai exact 104", adaugă Dumitru Turbăceanu.

Cât au plătit oamenii pentru un ou

Oamenii de aici sunt dispuşi să investească sume mari pentru a face o figură frumoasă în competiţie. Unii spun că au dat sute de lei pe un singur ou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii care au plătit sute de lei şi au colindat toată ţara pentru oul de Paşte perfect. "L-am găsit pe la Vâlcea"