Antena Meniu Search
x

Video Românii dispuşi să cheltuie şi 1.000 de lei pentru masa de Paşte. Unii au preferat relaxarea de sărbători şi şi-au comandat meniul online

A început cursa contra-cronometru pentru cumpărături: ouă roşii, friptură de miel, drob, cozonac şi pască. Pentru cei care nu vor să piardă timpul la cozi şi nici să stea prea mult în bucătătie, totul vine de-a gata, de pe internet. Dar la un preţ dublu.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 29.04.2021, 20:16

Vezi și

Cu listele în mână...sau cu ele pe telefon, toată lumea a venit la magazin

"Mă pregătesc pentru Paşte. Am luat un sfert de miel, măsline. Și cu asta am încheiat masa de paste. Ca am mai cumpărat!"

- Ne pregătim pentru paste, da, într-adevăr

- Ce ați cumpărat?

Pe acelaşi subiect

- Aaa, listă. Carne!

- Cât de mare e lista?

- Suficient de mare. Mare mare!

- La ce va uitați?

- La preț, bineînţeles, eu am luat acum câteva zile de la o măcelărie şi am văzut că sunt mai ...preţuri mai bune aici. 

Din coşul pentru Paşte nu lipsesc carnea de miel, cozonacul, verdeţurile și ouăle. Asta înseammnă 200 lei pentru două persoane. 

Cu cât este mai mare familia, cu atât cresc şi cheltuielile.  Potrivit sondajului lansat pe site-ul Observator, 45% dintre români spun că dau pe masa de paşte între 200 şi 500 de lei, iar 33% spun că au alocat mai mult de 500 de lei pentru cosul de cumpărături. 

- Ce buget alocaţi pentru masa de Paşte?

- 500 lei – 1000 lei. Cât e nevoie

- Probabil 1000 de lei. Și cu mici cadouri. Cam aşa

- Vine și iepuraşul de Paşte la tine? Ce vrei să îți aducă?

-Un coşuleţ, o jucărică și o rochiţă.

-Ce o să faci de Paşte?

- O să mă joc mult și o să dansez.

Programul magazinelor de Paşte

Marile magazine vor fi deschise şi mâine între orele 06 si 21. Sâmbătă, programul e mai scurt, până la 18.00, iar duminică, în ziua de Paşte, toate suprmarketurile vor fi închise. 

Loredana Samoilă, reprezentant supermarket: "Noi sfătuim clienţii să se organizeze astfel încât să evite aglomeraţia și eventual să folosească orele dimineţii sau după-amiaza".

Mulţi au vrut să scape de cozi si au comandat toată mâncarea online. 

Dragos Bercea, chef: "Avem până acum 1.200 de comenzi. Am pregătit deja borş de miel, avem ciorbă de miel, avem friptură. Pentru cei care nu mănâncă miel am făcut vitel și curcan".

Claudia Popa, cofetar chef: "Pregătirile sunt în toi, am pregătit cozonaci tradiţionali, pască. Vânzările mai mari ca anul trecut undeva cu 20 – 30 la sută. Facem cam 1000 – 1500 de cozonaci. Pască aproximativ la fel".

Comanda medie pentru şase persoane este 400 de lei. 

Cei care pleacă de sărbători de acasă au un buget mediu de 800 lei, arată studiile. Iar în topul destinaţiilor de paşte sunt în acest  Maramureșul, Bucovina și Transilvania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Românii dispuşi să cheltuie şi 1.000 de lei pentru masa de Paşte. Unii au preferat relaxarea de sărbători şi şi-au comandat meniul online