Antena Meniu Search
x

Românii fac băi, chinezii se scaldă

De Băile Herculane s-a auzit până la marele zid chinezesc. Dar nu ar fi crezut nici romanii că bazinele lor termale vor atrage vizitatori de la capătul lumii

Vezi și

De Băile Herculane s-a auzit până la marele zid chinezesc. Dar nu ar fi crezut nici romanii că bazinele lor termale vor atrage vizitatori de la capătul lumii

Fie că sunt din Caraş-Severin, alte oraşe sau ţări îndepărtate, oamenii vin să se trateze la izvoarele naturale cu apă sulfuroasă. Cei mai curajoşi se scaldă şi în râul cu gheaţă. La fel cum, în Oradea, la Băile Felix, cei mai prevăzători hotelieri pun deja la bătaie ofertele de Ziua Îndrăgostiţilor.

Numai un Hercule la Băile Herculane s-ar scălda în apa rece ca gheaţa a Cernei. Cine nu are stofă de erou, priveşte doar printre aburii fierbinţi. Afară sunt minus 5 grade, în apă, plus 45.

Turişti din toate părţile vin să se trateze de iarna rece şi aspră la Şapte izvoare. Se spune că apele lor sunt binefăcătoare. Iar unde se practică medicina alternativă, chinezii sunt primii pe lista pacienţilor.

În Banat, se fac schimburi culturale.

În Bihor, oameni în toată firea fac oameni de zăpadă. Frigul şi îmbrăcămintea sumară nu îi împiedică să pună multă grijă în detalii. Nu sunt urme de bocanci în zăpada în Băile Felix. Aici, turiştii merg desculţi până la piscină şi exersează pluta pentru la vară.

Dar nici nu au răsărit ghioceii, că hotelierii vin deja cu oferte tentante pentru martie. La rând aşteaptă deja primii îndrăgostiţi care, aşa cum stă bine unui cuplu, se completează unul pe celălalt.de minune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii fac băi, chinezii se scaldă