Antena Meniu Search
x

Românii care merg la muncă în diaspora, instruiţi în punctele de trecere a frontierei

Majoritatea ţărilor occidentale s-au relaxat, aşa că a sosit momentul ca românii să se întoarcă la muncă, peste hotare. Aceştia merg de multe ori spre necunoscut, prin urmare autorităţile s-au gândit să iniţieze o campanie de informare a conaţionalilor ce ies din ţară, în special pentru cei care muncesc în vestul Europei. Aceasta a fost lansată chiar ieri la frontierele ţării.

de Redactia Observator

la 10.05.2020, 12:12

Vezi și
  • Românii din diaspora, ajutați de autorități
  • Campania de informare, lansată pe 9 mai

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aşa se derulează campania de informare de la trecerea fronierei terestre din Nădlac I. Broşurile sunt distribuite de autorităţi la frontieră. Acestea conţin şi informaţii cu privire la desfăşurarea muncii în condiţii de pandemie.

OVIDIU BURDUȘA, secretar de stat - Am inaugurat această campanie de informare pentru românii care se întorc acasă, în diaspora, acolo sunt rezidenţi, dar şi pentru românii care merg la muncă în străinătate şi au contracte sezoniere. Sper să se întoarcă cu bine acasă, să nu fie probleme.​

Principalele ţări în care se întorc românii sunt Germania, Anglia sau Belgia. Această iniţiativa i-a mulţumit pe oameni, care au aflat că alături de ei, în străinătate, sunt reprezentanţii Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, chiar cei ce au iniţiat campania sau ambasadele şi consulatele zonelor în care merg.

Prefectul judeţului Arad a verificat dacă la Vama Nădlac I sunt respectate condiţiile de transport pentru cei care intră în ţară şi sunt duşi apoi în carantină. Totul în contextul în care zilele trecute au fost persoane ce au reclamat că au fost transportate cu autobuze ocupate peste capacitatea lor.

GHEORGHE STOIAN, prefectul judeţului Arad - Avem sute de persoane care intră pe jos, prin punctul de trecere al frontierei de stat Nădlac I. Noi avem obligaţia să le asigurăm transportul. Cred că de la ultima întâlnire cu toţi factorii de decizie, condiţiile de transport s-au îmbunătăţit.

La vama Nădlac I, în doar 24 de ore, s-au întregistrat peste 1.300 de persoane care au intrat în ţară, dar şi alte 4.200 care au trecut graniţele ţării către străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Românii care merg la muncă în diaspora, instruiţi în punctele de trecere a frontierei