Video Românii, pe locul trei în Europa la consumul de bere. Nu lipseşte nici la masa de sărbători
Iarna e ca vara când vine vorba de bere, în România. Aşa am ajuns pe locul trei în Europa la consum, după cehi şi austrieci. Pasionaţii nu renunţă la bere nici la masa de sărbători, iar cunoscătorii o beau fiartă, adaptată la sezon.
De la nemţi am învăţat despre specialitatea lor, despre berea nefiltrată asezonată perfect cu o specialitate bavareză cu şniţel uriaş de porc. O bere rece merge perfect şi iarna în combinaţia potrivită.
Victor Micu, reprezentant berărie: La masa de sărbători, putem să asociem toate tipurile de bere. De exemplu, la un aperitiv putem să servim o bere blondă uşor alcoolizată, la main course, mergem pe felul principal de bere, aş recomada un pilsner.
Îndrăzneţii pot încerca berea fiartă
Dacă vreţi să încercaţi ceva cu totul special fierbeţi berea, adăugaţi câteva linguri de zahăr brun, dar şi câteva picături de coniac Veţi obţine un preparat dulce-amărui cu gust caramelizat surprinzător. Reţeta are tot felul de variaţiuni şi vine din Germania, patria berii. Românii au prins deja gustul.
Clienţii pot alege între zeci de sortimente de bere adusă din Bavaria.
Silviu Bogdan, antreprenor: O bere bună e bună şi iarna. Dar obiceiurile sunt că, na, bei o tărie, o ţuică, o pălincă, dar o poţi stinge cu o bere bună.
Peste 100 de litri de bere pe cap de locuitor se consuma anual în ţara noastră. Doar cehii şi austriecii beau mai multă bere, arată un studiu făcut de Universitate de bere Kirin şi preluat şi de revista britanică BBC Focus Magazine.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰