Antena Meniu Search
x

Video Românii, "prevăzători" când vine vorba de vacanţe. Spre ce destinaţie din Europa sunt cele mai ieftine bilete de avion

Cei mai mulţi români petrec Paştele acasă. Peste 80%. Pe de o parte pentru că Paştele este o sărbătoare în familie, dar pe de altă parte şi din cauza costurilor. Dintre cei care pleacă de sărbători foarte puţini merg însă în vacanţă. 

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 14.04.2023, 20:54

Vezi și

Dacă pleacă de acasă, românii merg la rude. Doar 11% vor fi de Paşte în vacanţă, în ţară sau în străinătate. Şi nici nu e de mirare. Biletele de avion sunt mai scumpe decât anul trecut, în medie cu 10 euro. Destinaţiile preferate în acest an sunt deloc întâmplător chiar cele unde trăiesc comunități mari de români: Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie. 

Conaţionalii se întorc în ţară de sărbători în număr mare

Mult mai mulţi români se întorc în această perioadă acasă. Aproape 35% dintre biletele vândute de una dintre companiile mari de turism online au fost pentru conaţionalii care se întorc în ţară de sărbători. Mai puţin faţă de anul trecut când procentul era de 48%, dar şi circumstanţele sunt altele. Unii nu mai veniseră din 2019, din cauza pandemiei, aşa că au profitat. 

Românii sunt prevăzători când vine vorba de vacanţe, aşa că cei care vor să plece undeva şi de 1 Mai sau de Rusalii deja au cumpărat bilete. Cam cu 3 luni înainte, pentru a prinde preţuri mici, spun agenţiile. Indiferent de perioadă, cele mai ieftine bilete sunt cele spre şi dinspre Italia, în jur de 40 de euro, care de altfel este şi destinaţia preferată a românilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Românii, "prevăzători" când vine vorba de vacanţe. Spre ce destinaţie din Europa sunt cele mai ieftine bilete de avion