Antena Meniu Search
x

Video Cel mai scump Paşte din ultimii 10 ani nu îi sperie pe români. Cât au cheltuit pe mâncare şi băutură pentru a sărbători cum se cuvine

Ne aşteaptă cel mai scump Paşte din ultimii 10 ani. Preţurile sunt mai mari, dar tradiţia e tradiţie. Masa trebuie să fie plină cu mâncare şi băutură. Şi să nu uităm de cadouri. Totul, pentru a sărbători cum se cuvine alături de cei dragi. 

de Redactia Observator

la 14.04.2023, 19:21

Vezi și

Specialiştii spun că sărbătorile resetează comportamentul de consum. Grijile sunt uitate şi cumpărătorii nu se mai uită la fiecare leu din buzunar.

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Pregătirile pentru Paște au intrat pe ultima sută de metri. Astăzi, mulți români au ieșit la cumpărături. Încă de la deschidere, în acest centru comercial de exemplu, magazinele sunt pline cu clienți în căutarea celor mai potrivite cadouri pentru cei dragi.

Reporter: Pentru cine ați cumpărat cadou anul acesta?

Client: Pentru soacră, pentru soție, pentru copil.

Client: Haine pentru părinți și pentru bunici ce au nevoie pe acasă.

În hypermarketurile din Bucureşti s-au făcut ultimele cumpărături pentru masa festivă. Oamenii au căutat carne, ouă, lapte, făină sau zahăr, pentru a găti acasă preparatele tradiţionale. Cei care nu au vrut să stea în bucătărie în acest an, s-au înghesuit la drob și cozonac gata făcute. Toate, mai scumpe decât în anii trecuți.

Clienţi: Dacă socotesc, nu mai mâncăm! Scumpe, foarte scumpe toate, cel puțin la pensiile noastre.

Clienţi: Am făcut drob, am făcut sarmale, am făcut salata boeouf.

Cât cheltuie românii, în medie, pe masa de Paşte

Cei care au vrut să economisească timp şi să nu mai bată oraşul în Vinerea Mare, au cumpărat cadouri de pe internet. Cel mai mare retailer de comerț online a înregistrat creșteri de peste 20% la vânzări în perioada aceasta.

Irina Pencea, director general: Pentru Paște, vedem o gamă foarte largă. Vedem creșteri destul de mari în categorii de îmbrăcăminte, încălțăminte. Cei tineri, care cumpără poate gadgeturi, cumpără console de la noi, până la cei mai în vârstă care cumpără cadouri pentru nepoți.

Potrivit unui studiu, românii au cheltuit în medie anul acesta pentru cadouri peste 420 de lei, iar pentru mâncare şi băutură, cu 110 lei mai mult. Iepuraşul va aduce mai ales încălţăminte, cosmetice, jucării, cărţi sau chiar bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri economice » Cel mai scump Paşte din ultimii 10 ani nu îi sperie pe români. Cât au cheltuit pe mâncare şi băutură pentru a sărbători cum se cuvine