Antena Meniu Search
x

Video Românii s-au înghesuit din nou să ajungă pe pârtii, iar amenzile au pălit în faţa distracţiei

Distracţie, relaxare şi aglomeraţie. Aşa a fost weekendul la munte. Mii de iubitori ai sporturilor de iarnă au ajuns în aceste zile pe pârtii.

de Nicu Tatu

la 24.01.2021, 20:19

Vezi și

Turiştii au uitat din nou de mască şi distanţare

Aglomeraţia le-a dat de furcă jandarmilor, care cu greu au reuşit să convingă oamenii să respecte măsurile de protecţie împotriva COVID. Nu toată lumea a scăpat de amenzi.

Iubitorii sporturilor de iarnă au umplut şi azi pârtiile din Masivul Postăvarul. În Poiana Braşov, aglomeraţia a fost cuvântul zilei. Iar oamenii au uitat de mască şi distanţare.

"Vă rog să purtaţi masca de protecţie corespunzător!"

"Acum am aruncat ţigara"

"Şi în momentul când fumaţi, vă rog să părăsiţi coloana şi să vă îndepărtaţi la 1,5-2 metri"

În faţa cabanei Postăvarul a fost haos

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Respectarea distantei fizice in zonele de imbarcare ale instalatiilor de transport pe cablu este practic o utopie. Sunt montate astfel de garduri care sa formeze coada, insa nimeni nu i-a putut convinge pana acum pe schiori si snowboardari sa pastreze o distanta de un metru si jumatate intre ei"

Jandarm: "Ar fi bine să poarte măştile, cagulele pe care le au asupra lor. 90% inteleg lucrul asta. Dar le zici aici, au facut 10 metri, dupa aia si-o dau jos"

Aglomeraţia nu i-a speriat pe turişti, care au stat chiar şi 40 de minute la coadă în orele de vârf.

Numărul sancţiunilor date de jandarmi a fost infim comparativ cu situaţia din teren. 

Andreianu Tudor - jandarm: "Doar azi s-au aplicat un numar de 20 de sanctiuni contraventionale"

Aglomeraţie şi la Lacul Sfânta Ana

Aglomerat a fost şi la lacul Sfânta Ana. Aici turiştii au găsit o metodă de distracţie inedită, dar periculoasă. Au transformat drumul de acces în pistă de săniuş, iar săniile au fost trase de maşini de teren. Şi aici a uitat aproape toată lumea de mască şi distanţare. 

Distracţia va continua şi în zilele următoare la munte. Mai ales că sunt anunţate ninsori, iar pârtiile vor fi numai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii s-au înghesuit din nou să ajungă pe pârtii, iar amenzile au pălit în faţa distracţiei