Antena Meniu Search
x

Românii se tem de o nouă criză economică, potrivit unui sondaj Avangarde

Aproape jumătate dintre români se tem de o nouă criză economică. Un sondaj Avangarde arată că 82 la sută dintre cetăţeni sunt îngrijoraţi de direcţia în care merge ţara.

de Redactia Observator

la 02.04.2020, 17:03

Vezi și

Aproape jumătate dintre români se tem de o nouă criză economică. Un sondaj Avangarde arată că 82 la sută dintre cetăţeni sunt îngrijoraţi de direcţia în care merge ţara. Românii se tem, cum era de aşteptat, şi de coronavirus. Aproape jumătate dintre cei intervievaţi stau cu spaima că se vor îmbolnăvi cu COVID-19.

Gestionarea stării de urgenţă aduce câteva nemulţumiri în rândul românilor. De exemplu, 45% dintre cei intervievaţi spun că sunt dezamăgiţi de felul în care au acţionat autorităţile pentru a proteja cetăţenii. Şi nu doar in privinta oficialilor romani au reclamaţii.

74% dintre romanii chestionati consideră că Uniunea Europeană ar fi putut lua măsuri mai eficiente care să prevină extinderea virusului pe bătrânul continent. Totodată, 46% dintre români nu sunt deloc mulţumiţi de ajutorul primit din partea blocului comunitar.

Următoarea întrebare a fost: de unde ar putea veni ajutorul in eradicare pandemiei? 22% dintre intervievaţi cred că, din China, 14% se bazează pe Uniuniea Europeană, 10% pe SUA. 17% sunt de părere că ar trebui să ne ajutăm singuri.

Legat de viitorul UE, 38% dintre românii intervievaţi cred că organizaţia îşi va păstra aceeasi componenţă şi după ce pandemia va fi eradicată. 24% însă, sunt pesimişti cu privire la viitorul UE.

Aproape jumătate dintre romani, mai exact 49% sunt foarte speriaţi că se vor infecta cu coronavirus, in timp ce 45% sunt inspaimantati mai degrabăd ecriza economica ce pare că se apropie.

În privinţa sistemului sanitar din România, 58% dintre români se declară încrezători.

Întrebaţi dacă sunt de părere că virusul a apărut prin transfer de la animale la oameni sau dacă este un virus creat în laborator, 52% au răspuns că sunt convinşi că este un virus de laborator şi numai 14% dintre intervievaţi cred că a ajuns de la animal la om.

La sondajul Avangarde realizat in perioada 28-29 martie au participat 950 de subiecţi, prin interviuri telefonice. Marja de eroare este de 3,2%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii se tem de o nouă criză economică, potrivit unui sondaj Avangarde