Antena Meniu Search
x

Romeo, tânărul căruia medicii i-au reconstruit jumătate de craniu, s-a întors acasă

Romeo, tânărul de 25 de ani căruia medicii i-au reconstruit jumătate de craniu, s-a întors acasă. Operaţia a reuşit, dar pentru Romeo începe acum drumul lung al recuperării. Chiar dacă a trecut de două ori pe lângă moarte, Romeo visează să se întoarcă pe şantier.

Vezi și

 Romeo şi-a regăsit în oglindă înfăţişarea pe care a pierdut-o în urmă cu mai bine de un an. A trecut atunci pe lângă moarte. A rămas cu o jumătate de craniu după ce a căzut de pe acoperişul unei clădiri, de la cinci metri înălţime.

Abia după un an, pentru Romeo a fost posibilă o operaţie de reconstrucţie craniană cu ajutorul unei proteze metalice. Povestea lui, prezentată la Observator, a impresionat oameni de bine din ţară şi de peste graniţe.

Din donaţii, tânărul de 25 de ani a reuşit, în numai o lună, să strângă banii pentru proteză. 2800 de lei. În urmă cu exact o săptămână, Romeo a fost operat la institutul de neurochirurgie din Cluj.

Romeo a ajuns astăzi acasă. Zămbeşte, merge şi se bucură de familie. Cu grijă, însă. Trebuie să se ferească de soare şi de efort. Destul de greu pentru un tânăr de 25 de ani care, până în urmă cu un an, avea în grijă şapte fraţi. Nu şi-a pierdut speranţa că într-o zi se va putea întoarce pe şantier.

Mai importantă acum pentru Romeo este refacerea după operaţie. Tânărul urmează un regim alimentar strict şi costisitor pentru o familie care trăieşte de pe azi pe mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Romeo, tânărul căruia medicii i-au reconstruit jumătate de craniu, s-a întors acasă