Antena Meniu Search
x

Rutina zilnică de îngrijire a fiecărui bărbat - 5 Reguli de bază

O piele sănătoasă este importantă pentru aspectul nostru fizic, dar și pentru sănătatea noastră. Când vine vorba de îngrijirea tenului, se știe că femeile sunt mult mai preocupate de aspectul pielii lor, decât bărbații. Însă, îngrijirea tenului nu este numai pentru femei.

de Redactia Observator

la 08.05.2019, 14:28

Rutina zilnică de îngrijire pentru bărbaţi
Rutina zilnică de îngrijire a fiecărui bărbat - Pixabay

O piele sănătoasă este importantă pentru aspectul nostru fizic, dar și pentru sănătatea noastră. Când vine vorba de îngrijirea tenului, se știe că femeile sunt mult mai preocupate de aspectul pielii lor, decât bărbații. Însă, îngrijirea tenului nu este numai pentru femei. Și bărbații trebuie să aibă grijă de pielea lor. De ce? Pentru că și aceștia se confruntă cu sebum în exces, acnee, ori riduri.

În comparație cu femeile, pielea bărbaților este cu 16 - 20% mai rezistentă la influențele negative ale factorilor externi. În plus, aceasta are mai mult colagen și elastină, ea fiind mai groasă și mai fermă și, prin urmare, semnele de îmbătrânire apar mult mai târziu.

Însă, odată cu trecerea timpului, tenul bărbaților nu mai are capacitatea de a reține hidratarea, iar din această cauza apar ridurile.

Mai mult decât atât, pielea bărbaților produce de două ori mai mult sebum decât cea a femeilor, astfel că, este important ca bărbații să folosească produse special concepute pentru ei. Mai precis, trebuie utilizate în special creme care nu au texturi grase, dar și produse cu o bază uleioasă.

Dacă îți dorești ca pielea ta să aibă un aspect sănătos și atrăgător, iată cinci reguli de bază de care orice bărbat ar trebui să țină cont!

Curățarea

Baza unui ten perfect este curățarea pielii. Din cauza impurităților ce sunt depozitate în porii deschiși – se formează coșurile și punctele negre. Pentru a evita acest lucru, folosește atât dimineața, cât și seara, un gel de curățare special pentru bărbați. Acesta are rolul de a îndepărta impuritățile, dar și de a hidrata tenul.

Evită să folosești săpun, pentru că acesta poate usca pielea.

Cum îți dai seama dacă ai ales gelul de curățare potrivit tipului tău de ten? Foarte simplu. În primul rând, dacă acesta îți lasă senzația de piele întinsă și uscată, sigur nu este potrivit tenului tău. În al doilea rând, dacă acesta are un nivel alcalin ridicat – și nu este în concordanță cu PH-ul natural al pielii, te vei confrunta cu iritații.

Exfolierea

Pentru a elimina celulele moarte ale pielii, exfoliază tenul de maximum două ori pe săptămână. Aceasta etapă este esențială, pentru a avea o piele netedă și sănătoasă. De asemenea, ea ajută la prevenirea creșterii firelor de păr sub piele.

În cazul în care ai o piele cu mult sebum, recomandat este să folosești un scrub pe bază de acid salicilic.

Hidratarea

După curățare și exfoliere, este important să hidratezi pielea pentru a o menține netedă și sănătoasă. Bărbieritul frecvent poate usca tenul, astfel că o cremă hidratantă este mai mult decât necesară.

Alege o cremă special concepută pentru bărbați și, mai ales, una care să se potrivească tipului tău de ten. Dacă, de exemplu, ai tenul gras și vrei să eviți ca pielea ta să aibă acea strălucire cauzată de sebum, utilizează un gel hidratant. De asemenea, dacă gelul nu este potrivit, poți încerca o loțiune.

Folosirea after-shave-ului după ras

Pentru a preveni iritațiile după bărbierit, dar și pentru hidratarea feței, este esențial să folosești un after-shave. Chiar dacă majoritatea loțiunilor after-shave conțin alcool, ideal este să alegi una care nu are în componența sa acest ingredient. De ce? Pentru că acesta poate usca tenul. Optează pentru produse care conțin uleiuri esențiale, care au o aroma discretă.

Dacă ești în căutarea unor loțiuni after-shave calitative, pe site-ul Farmec.ro găsești produse care acționează în profunzime și calmează pielea după bărbierit. Alege loțiunea potrivită tenului tău și spune adio iritațiilor.

Prevenirea ridurilor

Nu doar femeile trebuie să folosească produse antirid, ci și bărbații. Dat faptul că pielea din jurul ochilor este sensibilă, primele riduri aici își vor face apariția. Așadar, pentru că această zonă este predispusă unei îmbătrâniri premature, este important să folosești o cremă antirid, ori un gel special. Alege un produs care combate și apariția cearcănelor.  

O îngrijire adecvată este esențială pentru ca tenul tău să aibă un aspect atrăgător și sănătos. Nu este nevoie să investești o avere în produsele de înfrumusețare, ci doar să respecți câteva reguli de bază. Curăță tenul în fiecare dimineață și seară cu un produs potrivit acestuia și nu uita de crema hidratantă. De asemenea, folosește un after-shave imediat după bărbierit, pentru a preveni iritațiile. Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, vei avea cu siguranță un ten sănătos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Rutina zilnică de îngrijire a fiecărui bărbat - 5 Reguli de bază