Antena Meniu Search
x

Video S-a dat startul programului "O minte sclipitoare", pentru copiii cu IQ ridicat

Copiii și tinerii cu un IQ ridicat vor fi sprijiniți și îndrumați de cei mai buni specialiști în domeniul inteligenței emoționale și cognitive. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a venit în ajutorul lor și a dat startul programului "O minte sclipitoare".

de Redactia Observator

la 28.02.2021, 13:55

Vezi și

Programul se adresează copiilor și tinerilor supradotați, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani. Din cei 250 de candidaţi, doar 20 au reușit să treacă testarea inițială cu brio. Aceștia au participat la cea de-a treia etapă a programului, testarea inteligenței emoționale.

Pe baza testului de inteligență emoțională, specialiștii vor genera profile cu talentele copiilor. După ce le vor descoperi, le vor folosi pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Larisa Sohorca, colaborator Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României: Prin testele pe care le facem ne uităm care sunt talentele copiilor, din punct de vedere al inteligenței emoționale.

Tudor: Am vrut sa exploatez aceste abilități pe care le am. Cititul, scrisul.

În funcție de rezultatul obținut în primele două etape ale programului, testarea inteligenței emoționale și cognitive, specialiștii vor stabili un program de educație complementară procesului clasic, ținând cont de nivelul fiecărui copil.

Larisa Sohorca, colaborator Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României: Activitățile din program vor fi îndreptate în zona... in cadrul proiectului.  

Genialitatea lui Iancu nu are termen de comparație, pasionat de șah , de matematică și desen, puștiul de doar 10 ani a pornit în călătoria vieții lui, prin participarea la Programul "O minte sclipitoare".

Iancu: Am văzut ca promovați excelența, toți elevii care au venit la voi sunt olimpici, copii deștepți, am vrut sa fiu și eu unul dintre ei.

Vlad are 8 ani și are abilități și aptitudini care îi fac pe cei jurul lui, inclusiv pe profesori, să îl considere un copil genial. Îi place să danseze, are calificative foarte bune la școală, dar cochetează și cu robotica. Visul lui este sa devină programator.

Vlad: Sunt foarte fericit ca am ajuns până în etapa a treia. Cum o sa te ajute programul o minte sclipitoare? Să învăț mai multe lucruri.

Acest program va conține metode de consiliere și învățare care să îi ajute să își folosească inteligența la adevăratul potențial, să își contureze trăsăturile de personalitate și să aibă performanţe pe măsura capacităţii intelectuale individuale

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » S-a dat startul programului "O minte sclipitoare", pentru copiii cu IQ ridicat