Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a desfășurat prima zi de vaccinare împotriva Covid-19 la locul de muncă. ”E bine să ne ferim pe noi şi pe cei din jurul nostru”

Campania de imunizare intră într-o nouă etapă: vaccinarea la locul de muncă. Echipe mobile din spitale au vaccinat angajaţii mai multor firme, direct la companie. Pentru cei care muncesc în restaurante sau interacţionează cu mulţi oameni, serul anti-COVID înseamnă un pas important spre normalitate.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 23.04.2021, 19:29

Vezi și

De la ora 9 dimineaţa, echipele mobile pentru imunizarea antiCovid au pornit de la Institutul Matei Balş şi de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. Destinaţia? Sediile mai multor firme din Bucureşti.

Angajații sunt vaccinați chiar în sediul instituției în care lucrează

Centrele de vaccinare au fost organizate chiar în sediile companiilor şi au fost avizate de Direcţia de Sănătate Publică.

Eduard Sersea, administrator firmă: ”Noi am fost anunţaţi ieri după-amiază, iar de ieri şi până astăzi dimineaţă ne-am organizat şi am pus la dispoziţie acest spaţiu pentru vaccinare. O să imunizăm până o să epuizăm tot personalul care trebuie vaccinat”.

Pe acelaşi subiect

Ana Maria Dobrotă, specialist infecţionist Matei Balş: ”Astăzi vaccinăm cu prima doză”.

La unele sedii, echipele au ajuns cu întârziere.

15% din populaţia României s-a vaccinat până în prezent

Vaccinul a fost mult aşteptat de cei care lucrează în restaurante sau ocupă funcţii ce presupun întâlniri cu mulţi oameni, în fiecare zi.

Vaccinarea cât mai multor persoane este singura cale spre relaxare. Momentan, s-a imunizat 15% din populaţie.

Relaxarea restricțiilor, după ce depășim pragul de 35% de persoane vaccinate

Adrian Marinescu, medic infecţionist: ”Atunci cand vom avea un procent de 30-35% putem să găsim o variantă de mijloc în ceea ce priveşte măsurile de prevenţie”.

Un astfel de obiectiv ar putea fi atins pe 1 iunie, atunci când ar putea fi vaccinaţi peste 6 milioane de români. Însă, pentru relaxarea totală a restricţiilor, este nevoie ca mai bine de jumătate din populaţia adultă să fie imunizată. Asta înseamnă 10 milioane de oameni. Target pe care guvernanţii speră să-l atingem în luna septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum s-a desfășurat prima zi de vaccinare împotriva Covid-19 la locul de muncă. ”E bine să ne ferim pe noi şi pe cei din jurul nostru”