Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vaccinarea Covid cu centre mobile a început. Momentan funcţionează doar unul

A început vaccinarea "mobilă". Doar că, din cele 20 de centre mobile anunţate, deocamdată numai cel din Ilfov funcţionează. Şi e deschis pentru oricine vrea să se vaccineze.

de Redactia Observator

la 22.04.2021 , 20:32

În restul ţării, în funcţie de numărul de oameni care vor să se imunizeze, autorităţile pot cere fie echipe mobile, fie centre mobile. Azi, în toată ţara au fost vaccinaţi peste 87 de mii de oameni. 

Vaccinarea Covid cu centre mobile

Peste 130 de oameni s-au vaccinat ieri, în ziua inaugurării. Azi a lipsit fastul, dar nu şi doritorii de vaccin. Au fost atât de mulţi încât s-au dat chiar şi bonuri de ordine. 

Vezi și

Buletinul? Mergeți înăuntru la domnul doctor, în partea dreaptă.

"Fără programare, m-am hotărât pe moment. Nu mi-am văzut nepoțeii de un an de zile.

"Și credeți că odată cu vaccinarea o să fie mult mai ok."

"Exact, așa sper."

"E o oportunitate aici, fiind aproape"

"Aș fi vrut totuși Johnson, pentru că era o singură doză."

Până la ora 18, 115 persoane s-au vaccinat cu Moderna. 9000 de locuitori are comuna Afumați. Dintre ei, puțin peste o mie se vaccinaseră înaiănte de apariţia centrului. 

Primar Afumați: "Avem un proiect de informare eficientă a locuitorilor, unde peste 2.500 de locuitori primesc mesaje. Dar și pe Facebook. Un parteneriat între Biserică - școală - cetățenii comunei - dispensarul uman"

Preot: "Noi am informat membrii consiliului parohial despre acest eveniment deosebit. Noi nu am mers din poartă în poartă". Așa că oamenii au aflat unul de la altul. Unii au aflat chiar odată cu sosirea președintelui țării.

"Cum ați aflat?"

"A venit domnul Iohannis."

"Era poliția aici, era poliție în partea aia. Ne-a zis și nouă cine venea..."

În țară, mult aşteptatele centre mobile au fost, de fapt... echipe mobile. În Bistra, Maramureş, primăria a făcut listă cu doritori şi a pus la dispoziţia celor două echipe venite de la Spitalul Militar Cluj Napoca dispensarul nefolosit de patru ani. 

"Ne-am gândit că poate așa vom scăpa. Dacă ne vom vaccina mai mulți..."

"Ați fi mers la vaccin dacă nu ați fi avut acum această posibilitate? "

"Nu, era să renunț."

"Aș fi mers oricum la vaccin, doar că era mult mai greu cu sistemul online."

Puţin peste o sută de oameni din zonă şi-au dorit vaccinul. 

Ioan Duciuc, primar Bistra: "Ați încercat să îi convingeți? Sigur, chiar și duminică la biserică. Lumea trebuie să vină, să înțeleagă că așa putem scăpa de acest nenorocit de covid."

Pentru cei care nu au spaţiu de vaccinare, dar au mulţi oameni pe liste, există varianta în care pot cere un container. La Constanţa este deja unul disponibil. Lipsesc doar oamenii care să vrea vaccinul. 

Cristina Mitu - medic Spital Militar Constanța:"Nu sunt solicitări pentru container"

Andreea Filip - reporter Observator: "Atunci când vor fi solicitări din partea persoanelor rămase nevaccinate, în zone în care primarii nu pot pune la dispoziție spații necesare imunizării, atunci containerul va fi folosit. Va fi racordat la utilități pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare în cele mai bune condiții"

În județul Dolj, aceeași situație.

Lucian Balaure - purtător de cuvânt Spitalul Militar Craiova: "Până acum, în cele 3 locații, s-au facut recunoașteri în data de 20 și am avut condiții necesare ca să vaccinăm fără a deplasa acele containere"

La Iași s-a mers tot pe mâna echipelor mobile. Iar în Suceava au apărut mesaje motivaţionale în centrele de vaccinare. De ieri, ar fi trebuit să fie deschise 20 de centre mobile, în șapte județe. Până acum, singurul care funcţionează e cel din Ilfov.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Vaccinarea Covid cu centre mobile a început. Momentan funcţionează doar unul