Antena Meniu Search
x

Video S-a întors după tabletă, dar fetiţa de opt ani a murit arsă de vie sub ochii disperaţi ai mamei: M-a strigat "mami, mami" şi n-am putut să o scot

Tragedia a lovit crunt, azi-noapte, o familie din Dolj. O mamă a reuşit să-şi scoată din casa cuprinsă de flăcări toţi cei patru copii. Dar fiica cea mică, în vârstă de opt ani, s-a întors în locuinţă pentru că-şi uitase tableta. Mama, care o scăpase din ochi doar o clipă, a auzit-o strigând după ajutor, dar nimeni nu a mai putut face nimic.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 02.03.2021, 20:37

Vezi și

Incendiul a izbucnit în prima cameră, unde dormea tatăl. Mama și copiii dormeau în camerele 2 și 3. S-a trezit în fum dens, și-a scos copiii din casă. Într-un moment de neatenție, fetița a zbughit-o de lângă ea. A zis ca intră sa își ia tableta.

"N-am putut s-o scot, n-am putut s-o scot. M-a strigat "mami, mami" şi n-am putut să o scot!"

Este strigătul de disperare al unei mame care şi-a văzut fiica de 8 ani pierind în flăcări. Era puţin trecut de ora 22, când femeia a fost trezită de un miros greu de fum. Ea şi cei 4 copii dormeau în două camere alăturate celei în care a izbucnit incendiul. 

Mama: "Aici, în camera asta, a murit el...Aici, aicişa, a murit ea!"

Şi-a văzut fetiţa murind

Fără nicio putere, biata mamă priveşte acum dezastrul. În toiul nopţii, cu ultimele puteri, femeia şi-a scos copiii în curte şi a alergat să ceară ajutor. În camera soţului ei nu se mai putea intra. De acolo ar fi pornit focul. Într-o clipă de rătăcire a femeii, Elena, fetiţa de 8 ani a intrat înapoi în flăcări să-şi ia tableta. 

Mama: "Ea a zis că "mami, să ies afară să iau tableta" şi eu nu am putut să o mai iau! Şi i-am zis eu "mami, nu mai intra, nu mai intra, mămică". "Nu, că e descărcată, e descărcată" şi după aceea tot fumul... nu am mai putut!"

Nu s-a mai putut face nimic

Au sărit şi vecinii să încerce să salveze copila. În zadar, însă. La Elena au mai ajuns doar pompierii, după ce au stins focul care a mistuit întreaga casă. Au găsit-o cu tableta topită în braţe, ghemuită într-un colţ de cameră.

Petre, vecin care a încercat să o salveze: "Nu dăm vina pe nimeni, dar se putea face mai mult… Asta e realitatea". 

Cecilia Mitroi, mama: "Târziu au ajuns... Nu mai. Nu mai striga deloc! Deci când au ajuns pompierii deja ardea peste tot...Peste tot!"

Maria, vecina care a sunat la 112: "Am sunat la 22 şi 20 de minute și pompierii au ajuns la 23.00. Noi am anunţat, dar a venit Salvarea prima dată, după aceea au venit pompierii. Dar prea târziu, le-am spus... că nu se mai poate face nimic".

La mai bine de 15 ore de la incendiu, casa încă fumega. Dovadă că flăcările de aici au fost foarte violente...

La un pas de altă tragedie

Nenorocirea a urmărit familia Mitroi. În urmă cu doi ani, a mai fost un incendiu, dar atunci voluntarii din comună au reuşit să-l stingă la timp. Acum, tractorul cu care se putea transporta cisterna cu apă a serviciului de situaţii de urgenţă înfiinţat de primărie era defect.

Virgil Voicu, viceprimar Celaru:  "S-a aflat prea târziu deja, când am ajuns acolo, nu se putea intra înăuntru. Tractorul de la primărie este la reparat, am luat alt tractor de la un coleg de-al nostru şi de asta a durat".

O altă tragedie cu vieţi curmate din cauza lipsurilor sistemului. Cea mai apropiată staţie de pompieri este cea din Caracal. Iar până s-au mobilizat salvatorii să ajungă la intervenţie cu tot ceea ce aveau nevoie, pentru fetiţa şi tatăl ei... a fost prea târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » S-a întors după tabletă, dar fetiţa de opt ani a murit arsă de vie sub ochii disperaţi ai mamei: M-a strigat "mami, mami" şi n-am putut să o scot