Antena Meniu Search
x

Sacii cu drogurile găsite în şalupa răsturnată la Tulcea, aduşi la DIICOT. Cocaina pură 90% venea din America de Sud (Video)

Sacii în care se află tona de cocaină recuperată la Tulcea, din şalupa răsturnată, au fost aduşi la sediul central al DIICOT, sub pază strictă.  Reprezentanţii DIICOT precizează că există momentan 2 inculpaţi oficial, ambii sârbi, însă există şi români implicaţi în acest caz.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.03.2019, 13:08

Drogurile proveneau din America de Sud, iar cocaina avea o puritate de 90% Vezi și

Sacii în care se află tona de cocaină recuperată la Tulcea, din şalupa răsturnată, au fost aduşi la sediul central al DIICOT, sub pază strictă. 

Reprezentanţii DIICOT precizează că există momentan 2 inculpaţi oficial, ambii sârbi, însă există şi români implicaţi în acest caz.

Drogurile proveneau din America de Sud, iar cocaina avea o puritate de 90%

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a organizat o conferinţă de presă în care a prezentat rezultatele anchetei în privinţa cantității impresionante de cocaină descoperite la Tulcea, în şalupa răsturnată.

Pe acelaşi subiect

Potrivit DIICOT, pe data de 22 martie s-a primit o sesizare că, dintr-o dubiţă a căzut un pachet, ambalat într-o folie de cauciuc, în care ulterior s-a descoperit un kilogram de cocaină.

S-au demarat activităţi specifice de refacere al traseului dubiţei şi ulterior, pe malul Mării Negre, la Tulcea, a fost identificată o barcă eşuată, încare se aflau pachete învelite în cauciuc, la fel ca în cazul anterior. Analiza cocainei aflată în pachete a relevat o puritate a drogului de 90%, informează DIICOT.

Răsturnarea şalupei a fost accidentală, descoperirea nu

Oficialii susţin că răsturnarea ambarcaţiunii ar fi fost un lucru accidental, însă depistarea cocainei a fost rodul unei ample investigaţii, începute pe 20 martie şi finalizate cu descoperirea cantităţii impresionante de droguri.

Cocaina ar fi provenit din America de Sud, susţin anchetatorii şi urma să fie triplată ca volum, de traficanţi, prin combinarea cu diferite substanţe specifice.

Procurorii DIICOT precizează că au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi au fost inculpate 2 persoane, ambele de naţionalitate sârbă.

Doi sârbi inculpaţi în cazul drogurilor găsite în şalupă, la Tulcea

DIICOT informează că 2 sârbi au fost inculpaţi în acest caz, însă sunt implicaţi şi cetăţeni români, despre care procurorii nu pot oferi informaţii în acest moment.

Unul dintre cei doi sârbi a fost identificat în trafic, în judeţul Prahova, în timp ce se afla într-un autotren înmatriculat în Serbia, iar celălalt a fost prins la Porţile de Fier, pasager într-un autoturism.

Ancheta în acest caz continuă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Sacii cu drogurile găsite în şalupa răsturnată la Tulcea, aduşi la DIICOT. Cocaina pură 90% venea din America de Sud (Video)