În curând vom mânca salată care creşte cu gust picant. Şi vinete albe! Soiurile unice au fost create în România
Salata picantă, vânăta albă sau ardeiul iute ornamental ar putea ajunge în curând în farfuriile noastre. De asta se ocupă cercetătorii din Buzău care, după ce le-au creat vor să obţină pentru ele certificate de omologare.
Salata picantă, vânăta albă sau ardeiul iute ornamental ar putea ajunge în curând în farfuriile noastre. De asta se ocupă cercetătorii din Buzău care, după ce le-au creat vor să obţină pentru ele certificate de omologare.
Salata picantă, vânăta albă sau ardeiul iute ornamental ar putea ajunge în curând în farfuriile noastre. De asta se ocupă cercetătorii din Buzău care, după ce le-au creat, vor să obţină pentru ele certificate de omologare. Pentru inventarea lor au muncit mai bine de 20 de ani. Iar acum speră ca rezultatele să fie recunoscute pe plan mondial.
Şi noi vom putea curând să gustăm salata iute, făcută de cerectătorii de la Buzău. Faţă de cea clasică are frunza gofrată şi marginile încreţite şi ar putea fi ingredient într-o reţetă alături de alte legume nemaivăzute pănă acum. Cum ar fi ardeiul iute roial.
Datorită cercetătorilor de la Buzău, familia vinetelor s-a îmbogăţit şi ea cu un nou soi care va purta numele celei care le-a creat.
Toate aceste legume altături alte 20 de noi soiuri vor fi trimise spre omologare şi brevetare. Pentru a testa şansele de omologare, salata iute a ajuns pe mâna unui... profesionist.
Gustul unic a fost pus în valoare în doar câteva minute. Bucătarul a conceput imediat la o reţetă inedită. Şi în câteva clipe, tigăile au fost încinse.
Iar din bucătărie, preparatul final a ajuns în faţa unui alt... inovator. Ivan Patzaichin a fost primul degustător.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰