Meniu
Search
x

Sâmbure cu chipul lui Arsenie Boca, scos la vânzare pe internet. "Minunea" costă mii de euro

Un utilizator al unui site de vânzări a scos pe piaţă un sâmbure de caisă pe care ar apărea chipul monahului. Preţul este de mii de euro.

la 07.04.2017, 15:25
Vezi și

Un utilizator al unui site de vânzări a scos pe piaţă un sâmbure de caisă pe care ar apărea chipul monahului. Preţul este de mii de euro.

Unul dintre cei mai iubiţi monahi ai României este şi o uriaşă sursă de profit. Mai ales acum, înainte de sărbătorile pasacale. Site-urile de anunţuri sunt pline cu obiecte care au de-a face cu Sfântul Ardealului. Însă, între icoane, cruciuliţe şi fotografii, a apărut un sâmbure. Nu de adevăr, ci de caisă, pe care apare chipul lui Arsenie Boca, spune vânzătorul. Un obiect rar, cu un preţ pe măsură. 2000 de euro.

Înşelătorie sau nu, anunţul a dispărut între timp de pe site, semn că sâmburele cu faţa lui Arsenie Boca şi-a găsit cumpărător. Însă oferta e mult mai mare. Un alt utilizator a scos la vânzare o piatră pe care apare chipul părintelui, iar un altul vinde, pentru 200 de lei, stilouri sfinţite la mormântul duhovnicului.

Oricât de revoltătoare ar putea părea acestă afacere, nu este decât versiunea virtuală a realităţii. Mănăstirea Prislop, locul unde Arsenie Boca a slujit, este asediată de tarabe care vând orice cu portretul părintelui.

Dacă vânzătorii o văd ca pe o afacere profitabilă, credincioşii care vin la mănăstire au altă părere.

Însă, atâta vreme cât Arsenie Boca va rămâne un model pentru credincioşii români, vor exista şi oameni care vor încerca să scoată profit din imaginea Sfântului Ardealului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Sâmbure cu chipul lui Arsenie Boca, scos la vânzare pe internet. "Minunea" costă mii de euro