Antena Meniu Search
x

Şapte din zece pacienţi români află de la medic că haosul alimentar le-a distrus sănătatea

7 din 10 romani ajung la medic din cauza alimentaţiei. O spune chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mâncăm haotic, iar mulţi şi-au făcut un obicei din a avea

Vezi și

7 din 10 romani ajung la medic din cauza alimentaţiei. O spune chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Mâncăm haotic, iar mulţi şi-au făcut un obicei din a avea pe masă cele mai periculoase alimente. Sarea şi zahărul în exces ori prăjelile duc la apariţia obezităţii şi a bolilor care ne schimbă viaţa. Diabetul, afecţiuni cardiace şi chiar cancer.

O pauză de la cumpărături pentru o masă la restaurantele fast food. La orice oră din zi, mall-urile sunt pline. Mâncăm grăbiţi, alimente preparate rapid. În oraş şi chiar acasă. Prea puţini români privesc atent meniul din fiecare zi. 

"Nu mai ne gândim la inimă. Ne gândim la stomac." Şi la sănătate, abia când ajungem la medic. Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că 7 din 10 vizite la doctor sunt din cauza alimentaţiei dezechilibrate. Specialiştii arată legătura cu boli grave. Diabet, boli cardiovasculare şi chiar diverse forme de cancer. 

Prof.univ.dr. Florin Mitu: "Consumul de sare duce la apariţia hipertensiunii arteriale şi nu numai + În România se consumă cam de 3 ori cât este necesar. Cam 10-15 g de sare pe zi." Faţă de limita normală de 5 grame pe zi. Excesul, însă, nu ne sperie. Chiar dacă, peste 45% dintre românii mai tineri de 60 de ani suferă de hipertensiune.

Pe acelaşi subiect

Prof.univ.dr. Amorin Popa: "În acest moment, epidemia de boli cardiovasculare a înlocuită epidemia de boli metabolice. Este deceniul bolilor metabolice, obezităţii abdominale+ diabetului zaharat tip 2, dislipidemiilor."

Din cauza alimentaţiei haotice, rata obezităţii creşte alarmant. Studiile arată că 55% dintre români au probleme cu kilogramele. Tot mai mulţi în fiecare an. Iar 12 la sută dintre ei au deja diabet. Previziunile sunt îngrijorătoare. 

<iese carton> Iar în următorul deceniu, numărul pacienţilor cu diabet ar putea creşte cu peste 50 la sută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Şapte din zece pacienţi români află de la medic că haosul alimentar le-a distrus sănătatea