Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 15 aprilie 2024. Cine au fost Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim

Luni, 15 aprilie 2024, românii îi prăznuiesc pe Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim, sfinţi cu care, în general, românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 11:10

Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim sunt prăznuiţi pe 15 aprilie
Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim sunt prăznuiţi pe 15 aprilie - crestinortodox.ro
  • Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim sunt prăznuiţi pe 15 aprilie.

Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim făceau parte din cei 70 de Apostoli aleşi de Mântuitorul. Conform crestinortodox.ro, Sfântul Apostol Aristarh a fost episcop al Apameei din Siria.

Sfântul Apostol Aristarh a fost arestat în Efes, împreună cu Gaius, de mulţimea care se ridicase împotriva Sfântului Apostol Pavel. De altfel, Sfântul Apostol Pavel îl aminteşte pe Sfântul Apostol Aristarh cu diferite ocazii, mai ales în Epistola către Coloseni şi în Epistola către Filimon.

Sfântul Apostol Pud era din Roma şi a fost pomenit şi el de către Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Timotei. Casa lui Pud a fost, iniţial, liman al celor mai de frunte apostoli, iar ulterior a devenit locaş de închinare numit Biserica Păstorilor.

Sfântul Apostol Trofim era originar din Asia. L-a însoţit pe Sfântul Apostol Pavel în călătoriile lui şi a fost menţionat şi el de acesta în Epistola a doua către Timotei.

Sursa amintită precizează că Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim au murit prin decapitare, alături de Sfântul Apostol Pavel, în timpul persecuţiei lui Nero.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 15 aprilie 2024. Cine au fost Sfinţii Apostoli Aristarh, Pud şi Trofim