Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 16 martie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul

Sâmbătă, 16 martie 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul, sfânt cu care românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 08:36

Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul este prăznuit pe 16 martie
Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul este prăznuit pe 16 martie - crestinortodox.ro
  • Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul este prăznuit pe 16 martie.

Sfântul Mucenic Sabin a trăit în perioada împăratului Diocleţian (284-305) şi a devenit cunoscut drept Egipteanul pentru că s-a născut în Ermuopole (Egipt).

Conform crestinortodox.ro, din cauza persecuţiilor la care erau supuşi creştinii, Sfântul Mucenic Sabin s-a retras în munţi, alături de alţi creştini.

Sfântul Mucenic Sabin şi alţi şase creştini au fost trădaţi precum Hristos a fost trădat de Iuda. Un cerşetor care primea hrană de la Sfântul Sabin i-a trădat pentru doi galbeni, vânzându-i slujitorilor de idoli.

Conform sursei amintite, cei şapte au fost judecaţi de un tribunal al nelegiurii. Pentru că nu a lepădat credinţa în Hristos, Sfântul Mucenic Sabin a fost străpuns cu unghii de fier, ars, iar apoi înecat într-un râu.

Pe 16 martie se mai face pomenirea pentru Sfântul Mucenic Papa, Sfântul Mucenic Iulian din Cilicia, Sfântul Ioan din Mănăstirea Rufiane, Sfântul Mucenic Roman din Parion, Sfinţii zece mucenici din Fenicia, Sfântul Alexandru Episcopul Romei, Sfântul Cuvios Aninas făcătorul de minuni şi Sfântul Cuvios Hristodul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 16 martie 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul