Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Sărbătoare 23 august 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Lup

Vineri, 23 august 2024, este prăznuit Sfântul Mucenic Lup, sfânt cu care oamenii sunt, în general, mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 22.08.2024 , 12:13

Sfântul Mucenic Lup este prăznuit pe 23 august
Sfântul Mucenic Lup este prăznuit pe 23 august - crestinortodox.ro

Sfântul Mucenic Lup a vieţuit la sfârşitul secolului al III-lea şi începutul celui de-al IV-lea, în cetatea Novae, de lângă Dunărea de Jos, ca sclav. Conform crestinortodox.ro, localitatea Novae era aşezată în provincia Moesia Inferior, unde este astăzi oraşul Svistov, în Bulgaria.

Sfântul Lup a fost servitorul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic. După uciderea Sfântului Dimitrie, Lup a înmuiat marginea veşmântului în sângele lui şi i-a luat inelul. Cu acest strai şi cu inelul respectiv, Sfântul Lup a săvârşit multe minuni, aducând vindecare pentru multe boli şi neputinţe.

Pentru că nu primise botezul, s-a rugat lui Dumnezeu să-l învrednicească de botez, înainte de a-şi da duhul. După această rugăciune, a început să plouă peste el, astfel că a primit, în chip miraculos, botezul.

Articolul continuă după reclamă

Din relatarea vieţii sale aflăm că, într-o zi, a zdrobit idolii păgânilor, motiv pentru care închinătorii la idoli căutau să-l omoare. Este păzit de furia acestora, iar după ce primeşte botezul în chip miraculos, s-a predat de bunăvoie în mâinile păgânilor. 

După nenumărate chinuri, a fost osândit la tăiere cu sabia, astfel încât, pe 23 august, anul 304, Sfântul Lup a trecut la cele veşnice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri sociale » Sărbătoare 23 august 2024. Cine a fost Sfântul Mucenic Lup