Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 25 iunie 2024. Cine a fost Sfânta Muceniţă Fevronia

Marţi, 25 iunie 2024, românii o prăznuiesc pe Sfânta Muceniţă Fevronia, sfântă cu care românii, în general, sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 24.06.2024 , 12:50

Sfânta Muceniţă Fevronia este prăznuită pe 25 iunie
Sfânta Muceniţă Fevronia este prăznuită pe 25 iunie - crestinortodox.ro

Sfânta Fevronia a fost fiica unui senator roman. S-a călugărit de tânără, într-o mănăstire din cetatea Nisibi. Conform crestinortodox.ro, Sfânta Fevronia este obligată de Silenius, un persecutor al creştinilor, să lepede credinţa în Hristos şi să se căsătorească cu el. 

Fevronia refuză să împlinească cerinţa lui Silenius şi, astfel, este supusă la multe chinuri: a fost biciuită, i s-au spart dinţii, i s-au tăiat sânii, mâinile şi picioarele, iar în cele din urmă i s-a tăiat capul. 

Conform sursei amintite, din viaţa sa aflăm că, după trecerea ei la cele veşnice, Sfânta Muceniţă Fevronia se arată în ziua prăznuirii sale, în mijlocul surorilor din mănăstire. Stătea timp de trei ceasuri în văzul tuturor, apoi se făcea nevăzută. Însă, nimeni nu se putea atinge de dânsa, atunci când se arăta în chip minunat maicilor.

Articolul continuă după reclamă

După moartea Sfintei Fevronia, diavolul a intrat în Silenius. Din cauza prezenţei demonului în el, Silenius s-a izbit cu capul de un stâlp de marmură şi a murit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 25 iunie 2024. Cine a fost Sfânta Muceniţă Fevronia