Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 29 august 2018. Ce este interzis să faceţi în această zi

Sărbătoare 29 august 2018. Creştinii ortodocşi prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, o sărbătoare religioasă foarte importantă.

Sărbătoare 29 august 2018. Creştinii ortodocşi prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, o sărbătoare religioasă foarte importantă.

Potrivit crestinortodox.ro, sărbătoarea de pe 29 august este ultima mare sărbătoare din anul bisericesc, pentru că pe 1 septembrie începe un nou an.

Ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de post. Conform tradiţiei bisericeşti, există persoane care au susţinut că această zi prefigurează Vinerea Patimilor.

Tradiţia populară spune că în această zi de mare sărbătoare creştinii nu trebuie să mănânce roşii, pepene roşu sau alte fructe, mâncăruri sau băuturi de culoare roşie în memoria sângelui vărsat de Sfântul Ioan.

Pe acelaşi subiect

Tot în această zi, există o superstiţie potrivit căreia cuţitul nu trebuie folosit şi că totul se va rupe cu mâna.

Tradiţia populară mai spune că cine nu respectă aceste datini va avea ghinion în restul anului.

Sarbatoare 29 august. Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Sărbătoare 29 august 2018. Povestea Sfântului Ioan Botezătorul

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendentă a seminției lui Aaron.

Nașterea prorocului Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus. Nașterea sa a fost vestită de către îngerul Gavriil lui Zaharia, în timp ce acesta slujea la templu.

Sfântul Ioan s-a retras în pustiu, unde a dus o viață de aspre nevoințe, până în momentul în care a primit porunca să înceapă să predice.

Rolul lui Ioan nu a fost doar acela de a pregăti poporul pentru venirea lui Hristos, ci și acela de a-L descoperi lumii ca Mesia și Fiul lui Dumnezeu.

Evanghelia ne arată că Irod, la un ospăț prilejuit de sărbătorirea zilei de naștere, a tăiat capul Sfântului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei.

În acea vreme, Sfântul Ioan era întemnițat în castelul lui Irod de la Maherus. Ioan îl mustrase pe Irod pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era soția fratelui sau.

În ura ei de moarte, Irodiada a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase și plăcuse oaspeților și îndeosebi lui Irod, să ceară de la acesta capul Botezatorului că răsplată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 29 august 2018. Ce este interzis să faceţi în această zi