Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 8 septembrie 2018. Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică

Sărbătoare 8 septembrie 2018. Creştinii ortodocşi serbează, în fiecare an, pe 8 septembrie, Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aşa cum mai este cunoscută sărbătoarea în popor.

Sărbătoare 8 septembrie 2018. Creştinii ortodocşi serbează, în fiecare an, pe 8 septembrie, Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aşa cum mai este cunoscută sărbătoarea în popor.

Notată cu cruce roşie în calendarul ortodox, sărbătoare 8 septembrie 2018, respectiv Naşterea Maicii Domnului este prima mare sărbătoare a noului an bisericesc care a început la 1 septembrie.

Prea Curata Fecioară Maria este 'Născătoare de Dumnezeu', maica lui Iisus Hristos, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu, pe Care L-a zămislit prin puterea ('umbrirea') Duhului Sfânt.

Iosif, logodnicul Ei, la îndemnul îngerului (Mat.1,20), a avut grijă de Ea și a luat-o în casa sa împreună cu Pruncul, pe care L-a crescut ca și cum ar fi fost copilul său.

Pe acelaşi subiect

Prea Curata Fecioară Maria a fost fecioară înainte, în timpul și după nașterea cea mai presus de fire a Fiului lui Dumnezeu, după cum o atestă și unul din apelativele cu care Biserica o cinstește: Pururea Fecioara Maria.

Calendar ortodox 8 septembrie 2018. Sărbătoare cu cruce roşie în calendar

Sfanta Maria Mica este sarbatorita in fiecare an pe 8 septembrie

Sărbătoare 8 septembrie 2018. Semnificaţia numelui Maria

Maria este poate cel mai îndrăgit și popular nume biblic feminin folosit în România. Numele de față Maria este expresia purității, fiind purtat de mama lui Iisus Hristos.

Cu toate că este poate cel mai popular nume de față în toate culturile, semnificația să nu este una foarte sigură.

În accepțiunea egipteană, numele Maria ar putea veni de la mry - iubit sau mr - iubire.

În interpretarea latină, semnificația numelui Maria este stea de mare. În accepțiunea evreiască, semnificația numelui Maria este mare a amaraciunilor.

Numele de față Maria este de origine ebraică și înseamnă 'copil dorit'.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 8 septembrie 2018. Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică