Antena Meniu Search
x

Sate romanesti, laudate de jurnalistii de la New York Times

Care sunt adevaratele comori ascunse ale Transilvaniei? Asta s-au intrebat jurnalistii de la New York Times care au luat la pas satele ardelenesti si au fost placut surprinsi de casele taranesti traditionale

Vezi și

Inclusiv case sasesti care au fost restaurate in mod traditional si apoi incluse intr-un circuit turistic. Cei care au reusit sa puna Copsa Mare pe harta turistica sunt insa doi italieni care au cumarat 10 astfel de locuinte. Au renovat deocamdata patru dintre ele si sunt acum inchiriate turistilor.

In inima Transilvaniei, stau ascunse printre coline, satele traditionale romanesti si aici au descoprit strainii o pasiune pentru renovarea caselor taranesti, cu influente sasesti. Spre exemplu din Biertan, Danes sau Copsa Mare. Impresionati ca tot mai multe astfel de asezaminte sunt renovate de straini si incluse apoi intr-un circuit turistic international, ziaristii americani au scris un amplu articol despre acest aspect. Si s-au oprit chiar la Copsa Mare, un sat ce apartine de comuna Biertan.

Aici doi italieni au restaurat din proprie initiativa o casa traditionala in 2005. Cum le-a reusit de minune, au cumparat alte noua. Au restaurat in total, pana acum, patru si le-au pus la dispozitia turistilor. Casele traditionale romanesti sunt un real succes printre vizitatori, puncteaza jurnalistii de la New York Times, care pe site-ul lor au publicat poze cu locuintele respective, inainte si dupa restaurare.

Publicatia New York Times nu uita sa dea si exemplul contelui Tibor Kalnoky, nascut in Germania, care s-a intors in 1997 in Romania, in Valea Zalandului, sa restaureze casele ce au apartinut familiei.

Cea mai cunoscuta realizare a sa este renovarea a trei case din lemn, cumparate pana la urma de Alteta Sa Regala Printul Charles de Wales, care vine an de an in vizite private in Transilvania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sate romanesti, laudate de jurnalistii de la New York Times