Antena Meniu Search
x

E prăpăd în Teleorman. Zeci de case sunt sub apă la Drăgăneşti Vlaşca, unde inundaţiile fac ravagii

Apele au făcut prăpăd într-o comună din Teleorman pentru a doua oară, în doar două săptâmâni. În Drăgăneşti Vlaşca, oamenii mai ies din curţi doar cu bărcile.

Vezi și

Apele au făcut prăpăd într-o comună din Teleorman pentru a doua oară, în doar două săptâmâni. În Drăgăneşti Vlaşca, oamenii mai ies din curţi doar cu bărcile. Sunt case inundate care riscă să se prăbuşească. Tot cu barca sau cu tractorul au ajuns şi autorităţile la sătenii izolaţi. Le-au adus pâine şi au încercat să-i convingă să-şi părăsească locuinţele. Este alertă de cod potocaliu în cinci judeţe. 

Pentru a treia oară într-o singură lună, satele comunei Drăgăneşti Vlaşca din Teleorman sunt sub ape. La fel şi drumul care leagă Bucureştiul de Alexandria. Oamenii sunt disperaţi. Ce au salvat acum două săptămâni, a fost distrus definitiv de inundaţiile de peste noapte. 

Piaţa din centrul comunei, magazinele, peste 20 de case şi 50 de curţi sunt inundate. Drăgăneşti Vlaşca pare acum un sat din Deltă. Localnicii folosesc barca mai mult decât orice alt mijloc de transport. Unde nu ajung bărcile, pe uliţele care au dispărut sub ape intră tractoarele.

Acest bătrân de 88 de ani nu mai are putere să o ia de la capăt. L-am găsit în apă şi acum două săptămâni. 

Pe acelaşi subiect

Casele construite sub nivelul albiei râului Câlniştea nu au nicio şansă în faţa inundaţiilor. 

Acolo unde apa a izolat familii întregi, primăria le-a ajutat cu alimente şi lemne. Pe baricadele ridicate din saci de nisip, doar câinii satului mai stau de pază. 

Teleormanul şi  alte patru judeţe din ţară sunt sub cod portocaliu de inundaţii până mâine, la miezul nopţii. Alte 20 de judeţe din nord-est, centru şi sud-vest sunt sub cod galben. Pericol e şi la Dunăre, ale cărei ape au inundat deja faleza din Galaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » E prăpăd în Teleorman. Zeci de case sunt sub apă la Drăgăneşti Vlaşca, unde inundaţiile fac ravagii