Antena Meniu Search
x

Satele copiilor cu copii. Mamă la 15 ani

O copilă care n-a ajuns încă la vârsta majoratului este în mijlocul unei dispute între cei care ar fi trebuit să-i poarte de grijă, şi nu să o lase să nască un copil şi să mai aibă unul pe drum înainte de vreme

Vezi și

O copilă care n-a ajuns încă la vârsta majoratului este în mijlocul unei dispute între cei care ar fi trebuit să-i poarte de grijă, şi nu să o lase să nască un copil şi să mai aibă unul pe drum înainte de vreme

La 10 ani, şi-a început viţa sexuală, la 15, a devenit mamă pentru prima dată. 13 ani a stat la centrul de plasament şi, în vacanţe, la mama naturală. Se plânge însă că nimeni n-a făcut nimic s-o educe sau s-o consilieze. Iar acum mama şi centrul îşi pasează responsabilitatea în justiţie. 

Îi vom spune Maria. Ca să o protejăm. Nu e încă majoră, are 17 ani şi astfel de scene i-au rămas în minte din perioada în care a fost la orfelinat. Atunci ea era doar un copil, dar anturajul, spune fata, a făcut-o să se maturizeze înainte de vreme. La cinci ani lua prima dată contact cu viaţa din casa de copii, la 10, Maria devenea femeie.

Şi-a început viaţa sexuală - când unele fetiţe încă se joacă cu păpuşi. Tot atunci, a început să bea şi să se drogheze. Fugea din orfelinat şi umbla pe străzi fără ca nimeni, spune ea, s-o oprească. Tot pe stradă a cunoscut şi un cetăţean arab de 50 de ani.

Conform documentelor, la o lună după ce a aflat de sarcina fetei, conducerea centrului a făcut plângere la poliţie. A fost deschisă o anchetă, iar tatăl copilului, acuzat de corupere de minori şi condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Autorităţile au suspectat-o chiar şi pe mama fetei că ar fi pus-o să se prostitueze.

Un caz care nu pare a fi unic. Alte fete care au stat în centru povestesc că au trecut prin aceleaşi experienţe. Angajaţii chiar se plâng că nu pot controla copiii.

Reprezentanţii centrului şi ai ONG-ului susţin că legea e prea permisivă şi încurajează reîntoarcerea minorului în familie şi că, acolo, de fapt, s-ar ajunge la situaţii dramatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Satele copiilor cu copii. Mamă la 15 ani